Na de ‘knip’, nu de cadeautjes van Kraaijenbrink

ZUIDLAREN – Het befaamde Prins Bernardhoeve-terrein, waar al zo lang over is gesteggeld bij de gemeente, heeft inmiddels haar eerste supermarkt. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver voor franchisenemer Hans Hendrikse van Albert Heijn. Zijn winkel op het gewilde Prins Bernardhoeve-terrein werd door een aantal medewerkers, de AH-hamster, Hendrikse en wethouder René Kraaijenbrink officieel geopend. Hetgeen resulteerde in een luid applaus van de toegestroomde belangstellenden. De Albert Heijn heeft na een juridische strijd en de nodige overleggen met de gemeente een vergunning voor vier jaar gekregen op de voorzijde van het terrein.

Wethouder René Kraaijenbrink feliciteerde Hendrikse namens de gemeente: “De Albert Heijn heeft een mooie plek weten te veroveren. Niet alleen hier, maar ook op de tijdlijn. Als de ontwikkelrichting aankomende dinsdag door de gemeenteraad komt, dan is dit deze Albert Heijn het begin van de totale verbetering van Zuidlaren.”

Hendrikse sprak vol trots: “Het is eindelijk zo ver. Ten tijde van de Zuidlaardermarkt stonden we hier nog op betonijzer en kijk nu eens. Ruim vijf weken later hebben we hier een schitterende winkel staan. Hobbels en bobbels in onze relatie met de gemeente moesten we gladstrijken, maar het is gelukt. Om Zuidlaren een stukje mooier te maken moeten we juist met de gemeente samenwerken. Daarnaast wil ik al onze loyale klanten bedanken die toch iedere keer weer in ons kleine winkeltje hun boodschappen deden en voor de aanmoediging om dit te realiseren.”

Wethouder Kraaijenbrink had twee cadeaus voor de ondernemer: “Eentje is namens de gemeente en eentje is namens mijzelf. Ik ben namelijk wethouder Kraaijenbrink, maar ik ben ook gewoon René Kraaijenbrink. Je hebt met mij gesproker over het ‘over je schaduw heenstappen’. Ik denk dat de realisatie van deze winkel daar perfect in past.” Daarnaast gaf de wethouder aan dat hij de presentjes bij de plaatselijke middenstand in het bekende winkellint van Zuidlaren had gehaald: “Blijf dat ook vooral doen mensen. Blijf ook uw boodschappen in het lint halen.” Het is de eerste stap in de centrumontwikkeling zoals het college voorgelegd heeft aan de gemeenteraad. Eén supermarkt op het PBH-terrein, de jumbo uitgebreid en een discounter in het oude pand van de Albert Heijn aan de Stationsweg. Of dat allemaal gaat gebeuren is echter de vraag. Daarover zal dinsdagavond tijdens de besluitvormende raadsvergadering gestemd worden.