Project ‘Vogels van Hoop’ update

VRIES – De vogels vliegen binnen bij het project ‘Vogels van Hoop’ van Plaats de Wereld! Er zijn naar schatting 150 mensen en gezinnen, basisscholen, een zorginstelling en zelfs  dagbestedingslocaties origamivogels aan het vouwen. Sommige mensen vouwen een paar vogels, anderen komen zakken vol vogels inleveren. Roelie en Mathilde en vrijwilligers van Plaats de Wereld zijn bezig om alle vogels aan lijnen te rijgen en op te hangen. Het is een flinke klus. Maar het resultaat is prachtig. Jan Koops maakt een constructie om de kunstinstallatie straks op te kunnen hangen in de Bonifatiuskerk.


De voorbereidingen voor de opening van de expositie van de kunstinstallatie zijn inmiddels ook  in volle gang. “We verzamelen hiervoor foto’s van de totstandkoming, dus als u een foto heeft van het vouwen, dan ontvangen we die graag per mail”, geeft Mathilde aan. Dat kan via het emailadres Info@plaatsdewereld.nl . Op zondag 7 maart om 11 uur wordt het kunstwerk via een livestream onthuld. Alle vouwers die hun mailadres hebben opgegeven, ontvangen hiervoor de officiële uitnodiging met de link. Ook als je niet mee gevouwen hebt maar geïnteresseerd bent in dit project kun je de opening digital bekijken. Stuur dan een mail naar plaats de wereld met de boodschap dat je de link van de opening wilt ontvangen. 

“Ook willen we jullie vragen om de vogels die af zijn zo snel mogelijk in te leveren. En lukt het niet om te vouwen en heeft u vouwblaadjes over? Dan ontvangen we die graag retour zodat we uiteindelijk op het juiste aantal vogels uitkomen, 5500,” aldus Roelie. 

Nog een leuke ontwikkeling: het project in Chili waar Plaats de Wereld mee verbonden is, is met een eigen kraanvogelproject begonnen. Ze zijn geïnspireerd door het project in Vries. Daar zijn nu ongeveer 100 kinderen uit verschillende delen van Chili ‘Vogels van Hoop’ aan het vouwen. Zij delen deze origamivogels uit in hun eigen dorp of wijk om mensen een hart onder de riem te steken. Er is zelfs een vraag vanuit Denemarken gekomen of ze dit project mogen kopiëren.