“Een prachtige, unieke route Rondom Annen”

ANNEN – Na een geslaagde editie vorig jaar, organiseert TFC de Bultenbroezers op zondag 14 juli aanstaande voor de tweede keer een Zomer Toertocht. En ook dit jaar heeft de organisatie een perfecte route uitgezet, die onder andere door het prachtige Stroomdallandschap Drentse Aa loopt. Deelnemers van de Autobedrijf Mulder MTB Zomer Toertocht kunnen kiezen uit een route van 35 of 50 kilometer. Het belooft in ieder geval een spectaculaire tocht te worden.

Vorig jaar organiseerde TFC de Bultenbroezers voor de allereerste keer een MTB Zomer Toertocht. Onder prachtige weersomstandigheden reden honderden deelnemers een geslaagde tocht. Genoeg reden voor de organisatie om dit jaar wederom een Zomer Toertocht te organiseren. “We waren na afgelopen jaar zeer tevreden”, vertelt Harry Nijborg van de organisatie. “Ook de deelnemers vonden het fantastisch en wilden graag een tweede Zomer Toertocht. En dat leek ons een prima idee.” En ook dit jaar lopen de inschrijvingen voor de tocht storm. “Er zijn op dit moment al 300 geïnteresseerden”, gaat Nijborg verder. “We vinden dit mooi maar het moet niet te gek worden. We zien wel hoeveel fanatiekelingen er zondag aan de start staan. De route ligt er super bij en kan dit soort aantallen prima aan.”

De grote hoeveelheid deelnemers aan een toertocht is voor TFC de Bultenbroezers niet vreemd. “We hebben ook al een aantal keer een wintertocht georganiseerd”, laat Nijborg weten. “Bij de laatste tocht waren er maar liefst 900 deelnemers. Dat was echt een groot succes. Vele deelnemers die in de winter door de modder, regen en sneeuw rijden, willen in de zomer ook wel in het zonnetje rijden.” En naast het zonnetje, komen de mountainbikers tijdens de Zomer Toertocht door de prachtige natuur van Noord-Drenthe. De route loopt, net als vorig jaar, ook door het Stroomdallandschap Drentse Aa. “Hier gaan we onder andere over bergjes bij Annen, Eext, Rolde, Schipborg en Zeegse”, gaat Nijborg verder. “Ook komen we langs een orchideeëngebied en mogen de deelnemers door stoere singletracks en door het water rijden. Verder zijn er pittige klimmetjes en droge zandpaden. Het is echt een spectaculaire tocht met genoeg uitdaging.”

De deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit twee verschillende routes: 35 of 50 kilometer. “De unieke route is wederom samen uitgezet met Staatsbosbeheer en de terreinbeheerders in de regio”, legt Nijborg uit. “Het is ontzettend fijn dat zij dit samen met ons willen doen. We mogen gebruik maken van de natuur en we willen ook dat onze deelnemers de natuur met respect behandelen. Dit is ook wat wij van hen eisen.” Het respect hebben voor de natuur is ook wat TFC de Bultenbroezers uit wil stralen. Vorig jaar zijn er geen problemen geweest en de organisatie verwacht dat ook dit jaar geen moeilijkheden zullen voorvallen. “Iedereen moet rekening houden met de medebosgebruikers, zoals wandelaars en fietsers”, laat Nijborg weten. “We willen een sociale MTB-club zijn met respect voor mens en natuur”.

Starten tijdens de Autobedrijf Mulder MTB Zomertoertocht kan aanstaande zondag tussen 08.30 en 10.00 uur. Het vertrekpunt is vanaf de sporthal in Annen. “Voorinschrijven voor de tocht is niet nodig”, vertelt Nijborg. “Men kan zich op zondagochtend ter plekke bij ons inschrijven. De kosten voor deelname bedragen €5,-. Kinderen onder de 16 jaar, onder begeleiding van een betalende volwassene, zijn gratis. We kijken uit naar een prachtige, unieke Zomer Toertocht!.”

Wat: Autobedrijf Mulder MTB Zomer Toertocht
Wanneer: Zondag 14 juli, 08.30 uur
Waar: Vertrek vanaf Sporthal Annen
Organisatie TFC de Bultenbroezers
Info: www.bikeshopannen.nl