queens grass grasbaanrace annenqueens grass grasbaanrace annen2Internationale top en kampioenschap Annen

ANNEN – Op zondag 27 september wordt voor de twaalfde keer Queens Grass Grasbaanraces gehouden. Plaats van handeling is de Brink van Annen. Aan de start verschijnen alle topcoureurs, waaronder kersvers wereldkampioen en drievoudig Europees kampioen Jannick de Jong. Inzet is de Nederlandse titelstrijd en het kampioenschap van Annen. Het evenement is geheel gratis.

Motor Club Annen tekent als vanouds voor de organisatie. De eerste race werd gehouden in 1957, toen door de ‘Motor en Auto Club de Hondsrug’ uit Gieten. Na 1968 werd het stil in het motorminnend dorp. In Cafe d’Anner Oele werden de koppen bijgestoken en dankzij doorzetten van Harry en Jan Willem Drenth, met caféhouder Jan Boers – nadat in eerste instantie de vergunning werd geweigerd- werden de grasbaanraces weer nieuw leven ingeblazen. De geschiedenis herhaalde zich, want de races trokken weer duizenden motorliefhebbers. MC Annen organiseert alweer jaren de Queens Grass Grasbaanrace. Stichting MC Annen kreeg voor alle inspanningen onlangs de Koninklijke Baansporttrofee. Het bestuur is trots op deze eervolle prijs, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren, rijders, duizenden bezoekers, enz, tot stand gekomen.

Dan de wedstrijden. Net als de afgelopen jaren zal er in de verschillende jeugdklassen worden gestreden om de punten voor het Nederlands kampioenschap. Het is niet een puur-jongens aangelegenheid, ook de dames, onder de naam Power Girls, staan hun mannetje. Ze zijn terug van weggeweest. Bijzonder zijn altijd de zijspannen, waarbij Engelse en Nederlandse combinaties aan meedoen. De zijspannen zorgen altijd voor veel spektakel. De complete Nederlandse top zal aan de start verschijnen. Het bestuur van het organiserende MC Annen heeft verder Europees kampioen Jannick de Jong weten te strikken voor Annen. De Jong werd zaterdag wereldkampioen in de Internationale Specialklasse. De Fries zal in Annen een demonstratie verzorgen. Naast de strijd om de nationale titels is er ook lokale wedstrijd: wie wordt kampioen van Annen? De winnaar mag een jaar felbegeerde de trofee in huis hebben. Het belooft allemaal spanning en sensatie.

De training begint om 10.15 uur en de rijders- ook de jeugdige racers- worden om 12.00 uur voorgesteld aan het publiek. Daarna zal de vlag omhoog gaan en vliegen de rijders uit de startblokken voor de diverse races. Omdat Annen de laatste wedstrijd is worden de kampioenen gehuldigd.

Naam: Queens Grass Grasbaanrace

Opgericht: 1957

Locatie: de Brink.

Entree: gratis. Catering aanwezig.

Website: www.mcannen.nl