DE PUNT – De herdenking plaatsgevonden ter nagedachtenis aan de omgekomen brandweermannen Anne Kregel, Egbert Ubels en Raymond Soyer, heeft vorige week donderdag plaatsgevonden. Een indrukwekkende gebeurtenis, die de herinnering aan de brandweerlieden in leven houdt. Overigens waren niet alle nabestaanden aanwezig. De familie van Raymond Soyer leeft al enige tijd in onmin met burgemeester Frank van Zuilen en zij organiseerden ’s avonds een aparte herdenking.

Het monument bij de scheepswerf in De Punt was bezaaid met bloemen en de het verdriet was vijf jaar na dato onverminderd groot.

Overigens is de zaak juridisch gezien nog altijd niet afgerond. De verdachte van de brand op Jachtwerf Beuving zijn nog steeds verwikkeld in een complexe zaak met Justitie en een uitkomst lijkt nog niet in zicht. De familie Beuving was dan ook niet aanwezig op de herdenking voor de brandweerlieden.

Het is de laatste keer dat de gemeente een herdenking organiseert bij het monument in De Punt. Sinds vorig jaar is er een nationaal Brandweermonument, waar jaarlijks alle brandweermensen herdacht worden die tijdens hun werk voor de samenleving zijn omgekomen. De gemeente Tynaarlo heeft besloten geen zelfstandige herdenking meer te organiseren, maar aan te sluiten bij de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

 

yde de punt 9 mei herdenking 1