EEXT – Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven en een duurzame uitvaart. Daarom organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext op zondag 31 mei een Inspiratiedag. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags is het publiek welkom om kennis te maken met de mogelijkheden rondom een groene uitvaart en een eeuwige laatste rustplaats in de natuur.
Samen met de beheerders en vrijwilligers van Hillig Meer laten duurzame leveranciers zien wat er wel en niet mogelijk is met biologisch afbreekbare urnen, waden, manden, kisten en gedenktekens. Men kan deelnemen aan diverse excursies en rondleidingen of zelf een wandeling maken over de natuurbegraafplaats. Ook zijn er onder andere lezingen van de notaris en praktische demonstraties, bijvoorbeeld van de ambachtelijke timmerlieden die milieuvriendelijke uitvaartkisten maken. Natuurbegraafplaats Hillig Meer is opgericht om de plaatselijke natuur te behouden als erfgoed voor volgende generaties. Het gebied heeft vennen, heide, bossen en vijfduizend jaar oude grafheuvels.
Het landgoed is deels natuurbegraafplaats en deels stiltegebied en kent een rijke lokale flora en fauna. Een uitgebreid programma van de Inspiratiedag is te vinden op
www.hilligmeer.nl/inspiratiedag-2015.