TYNAARLO – In de Noordse mythologie is Balder de god van zon, zomer en wijsheid. Dit voorjaar is hij ook de naamgever van de Balder fair in Tynaarlo. In een sfeervolle, besloten tuin aan de Stationsstraat bieden 16 standhouders een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige en inspirerende producten. Van tassen, sjaals en sieraden tot boeken, wol en wijn. Veel handgemaakt, veel biologisch, alles betaalbaar en om hebberig van te worden.

De toegang is drie euro. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan de Stichting Kalpitiya in Sri Lanka, die investeert in projecten om kindersterfte tegen te gaan en hun leef- en woonomstandigheden te verbeteren.

Het is namelijk noodzaak om waterleidingen aan te leggen en toiletten te bouwen (dit gebeurt nu nog met regelmaat in de bush). Voor veel kinderen en hun ouders is het dagelijks een kwestie van overleven.

Inwoners van de gemeente Tynaarlo en Noordeveld zijn onlangs naar het ontwikkelingsgebied Kalpitiya in Sri Lanka geweest. Daar hebben zij de grote behoefte en noodzaak gezien voor de aanleg van waterleidingen en toiletten, ter voorkoming van kindersterfte. De Stichting Over-Leven van de gemeente Noordenveld waardeert dit initiatief en heeft daarom besloten het steunproject voor Kalpitiya, éénmalig met een financiële bijdrage te ondersteunen.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Ineke Tuinman door te bellen met 06 – 5181 7250 of door te mailen naar ineke.tuinman@gmail.com.