VRIES – Claudia de Graaf en Kevin Suurd (beiden 17 jaar en woonachtig in Vries) hebben het afgelopen weekeind bij de Ostseepokal in Satrup, Duitsland allebei internationaal goud gewonnen in de leeftijdsklasse 16 – 18 jarigen.

Van donderdag 3 tot en met zondag 5 oktober waren Claudia en Kevin in Duitsland voor de Ostseepokal. Een internationale en gezellige wedstrijd die gezien kan worden als een goede oefening voor het aankomende jeugd WK in Bulgarije in november van dit jaar, waarvoor beiden zich hebben gekwalificeerd.

In het synchroon trampoline springen heeft Claudia bij de meisjes het goud gewonnen en Kevin bij de jongens. Individueel stonden ze beiden net naast het podium. Zowel Kevin als Claudia eindigde als 4e in een groot deelnemersveld.

Mix synchroon springen is geen officiële wedstijdklasse maar bij de Ostseepokal is hiervoor een open inschrijving. Als sinds hun vroegste jeugd trainen en springen Claudia en Kevin samen. Vroeger bij VAKO in Vries en tegenwoordig bij DFS in Hoogezand waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ze sprongen samen de sterren van de hemel en stonden samen wederom op het podium, met een 3e plaats, goed voor een prachtige beker.

Nu moeten ze weer twee weken naar school en hard werken (beide atheneum 5), daarna vertrekken ze samen naar Tsjechië voor de volgende internationale wedstrijd.

 

Internationaal goud voor Vriezer turners