VRIES – Onlangs toverde Interzorg zorgwooncentrum Kornoeljehof voor één dag om tot een feestelijk Frans festijn. In het restaurant serveerde Interzorg een Frans buffet speciaal voor alle inwoners uit Vries en omgeving. Interzorg wil wijkbewoners graag betrekken bij en kennis laten maken met het woonzorgcentrum in Vries en haar cliënten. Iedereen waande zich eventjes in Frankrijk, met haar Eiffeltoren en stokbrood met kruidenboter. De locatiemanager van Koernoeljehof Ria Nijhuis en de teamleider van Wijkzorg Noord Ria Dorrestein ontvingen dertig buurtgenoten en nodigden hen uit voor een luxe viergangen buffet. Ook de cliënten en medewerkers van Kornoeljehof aten gezellig een hapje mee. Ria Nijhuis: “We willen op een informele manier de bewoners in de wijk leren kennen en voorstellen aan onze cliënten. We hopen daarmee een eerste stap gezet te hebben naar een intensief contact met de wijk in de toekomst. Iedereen is welkom in Kornoeljehof, voor een hapje in het restaurant tot deelname aan een van de vele activiteiten die we organiseren.”

Interzorg vindt het belangrijk dat al haar zorgcentra onderdeel zijn van de wijk. Ook Kornoeljehof en de cliënten die er wonen zijn geen eiland, maar deel van de samenleving die volop in beweging is. Daarom gaan de medewerkers van Kornoeljehof in de toekomst vaker thema-avonden organiseren voor de wijkbewoners. Dat past uitstekend bij de opvatting van Interzorg ‘wij zijn de wijk’.

Inmiddels is de datum bekend voor het volgende buffet. Op donderdag 7 juni 2012 kan iedereen genieten van Indische heerlijkheden. Opgave kan telefonisch via 0592-530777. Ook deze keer is gratis vervoer voor wijkbewoners.