Ook in toekomst voldoende uitdagingen voor vereniging

VRIES – IVN Vries vierde afgelopen zaterdag haar tiende lustrum. Dit werd gevierd met een programma voor jong en oud, waarbij de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 met hun ouders mee konden doen aan een natuurpuzzeltocht op de fiets en door middel van deze puzzeltocht werden opdrachten uitgevoerd, wat uiteindelijk leidde tot het maken van een kunstwerk. Het bestuur van IVN Vries organiseerde vanaf 16.00 uur een receptie in café Onder de Linden, waar vele genodigden op af waren gekomen.

“We kunnen terugkijken op een geslaagde dag”, aldus voorzitter Kor Mulder. “We hebben een wandeling gemaakt van Vries naar De Punt waarbij kinderen allerlei activiteiten konden uitvoeren. Gelukkig was het droog, waardoor de kinderen hun programma konden doen. Ook op de receptie was het redelijk druk. Of er nog oud-leden zijn langsgeweest? Nou, die hebben we niet zoveel. Mensen blijven namelijk lid van onze vereniging tot hun dood. Verder is er nog een leuk jubileumboek aangeboden waarin verhalen van vroeger tot heden staan vermeld.”

IVN Vries blijft na haar jubileum volop actief, zo verzekert Mulder. De vereniging, die op 14 maart 1963 werd opgericht nadat een groep natuurliefhebbers bij elkaar kwamen na een oproep in de Vriezer Post, heeft in haar 50-jarig bestaan in Vries vele talloze activiteiten ontplooid en een plek verworven in de lokale samenleving. “We blijven onze lezingen en excursies organiseren en die worden ook goed bezocht. Verder hebben we nog een aantal werkgroepen die zich bemoeien met het landschap en het natuur onderhouden. Daar zijn een aantal personen bij betrokken die het heel leuk vinden om het natuur te onderhouden. Wij zijn heel blij met zulke natuurliefhebbers in onze gelederen.”

 

Voorzitter IVN Vries