DONDEREN – Wat betreft het organiseren van een topfeest, daar zijn ze in Donderen erg bedreven in. Het dorp heeft net de festiviteiten rondom 600 jaar Donderen achter de rug, en het volgende partijtje staat alweer voor de deur. En opnieuw meerdere dagen, want vanaf vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli ligt het leven even stil. Reden: het jaarlijkse zomerfeest zorgt voor een prachtige sfeer in het dorp.

“Het feest is echt al heel oud”, laat voorzitter Kasper Heikamp namens VvV Donderen weten. “Het kent een flinke historie, ik denk dat het al wel zo’n 60 jaar bestaat. Het is een feest voor het hele dorp en de burgers vinden het altijd leuk om een kijkje te komen nemen. Om het ook leuk voor iedereen te houden hebben we drie jaar geleden wel wat veranderd aan het programma. Zo is het volleybal op vrijdagavond vervangen door levend tafelvoetbal. Dat heeft als voordeel dat iedereen kan meedoen, het is namelijk gemakkelijker dan volleyballen. Verder zijn er in totaal twaalf teams met in totaal zes tot zeven man per team. Op deze manier wordt het hele dorp erbij betrokken.”

Naast het levend tafelvoetbal op de vrijdag is het een dag later de beurt aan de vierkamp voor de jeugd en de senioren. Na afloop hiervan zal er een feest plaatvinden bij Eetcafé Hoving in het dorp. De band Mildegerroet is de hoofdact van de avond en Heikamp hoopt dat het een groot festijn wordt. “Dat zal wel doorgaan tot in de late uurtjes”, lacht hij. “De kracht van het feest is dat de herkenbaarheid voor de mensen zo groot is. Het is een feest om dit te organiseren, want mensen kijken er hier gewoon naar uit. Je bent een poos bezig met het bedenken van leuke spelletjes, maar over het algemeen weten we precies wat we moeten doen. Negen van de tien keer is het een kwestie van details. Zo hebben we vier jaar geleden de braderie verhuisd naar de zondag, omdat we op deze manier extra mensen naar Donderen trekken. Wij hebben er in ieder geval veel zin in, iedereen is welkom voor een prachtig Zomerfeest.”

 

Donderen zomerfeest