VRIES – Vanaf 10 maart start er een nieuwe actie bij de supermarkten van EMTÉ: Het dorp

Trommelen. Kinderen kunnen met bouwplaten van huisjes hun eigen dorp bouwen. Er zijn in totaal 28 verschillende huisjes die de kinderen zelf in elkaar kunnen zetten. Met bijvoorbeeld een gemeentehuis, school, restaurant, brandweerkazerne en natuurlijk een supermarkt kan op verschillende speelplaten een compleet dorp gebouwd worden.

"De speelplaten hebben verschillende plattegronden met straten, parken en pleinen en zo kan elk kind zijn eigen fantasiedorp ontwerpen. Vervolgens de bouwplaten vouwen en lijmen en zo kan je burgemeester worden van je eigen dorp", vertelt ondernemer Anko Hofstra van EMTÉ Vries. "Bij ons heet het dorp Trommelen naar de oprichter van EMTÉ, de kinderen kunnen het dorp natuurlijk hun eigen naam geven."

Via de speciale Facebook-app op de Facebook pagina van EMTÉ kunnen kinderen zelf hun eigen straatnaambord maken en uitprinten. Bovendien is er een prijsvraag: Zou jij iets veranderen als burgemeester van EMTÉ? De beste antwoorden worden beloond met een echt straatnaambord.

Klanten ontvangen 6 weken lang, van zondag 10 maart tot en met zaterdag 20 april, een

bouwplaat bij elke 15 euro besteding en bij per week wisselende actieproducten. De

afwasbare speelplaten zijn op voor- en achterzijde bedrukt en deze ontvangt de klant bij een

minimale besteding van 25 euro, zolang de voorraad strekt.