“Mensen vinden het toch fijn om weer binnen te sporten”

VRIES – In Vries is sportschool Fit You van Jeroen Alink weer geopend na een coronabreak van drieënhalve maand. Met een looproute, ontelbaar veel flesjes desinfectiemiddel en welwillende leden komt het een beetje in de buurt van de oude sportschoolbeleving. Men is vooral blij dat ze weer mogen. “Ik had twee tenten gekocht, zodat we buiten in ieder geval konden sporten. Ik merk echter wel dat de leden het fijn vinden dat ze weer binnen mogen sporten.”

We spraken Alink al eerder over de sluiting van de sportscholen. Hij was toen bang voor het voortbestaan van zijn sportschool wanneer deze tot september gesloten zou moeten blijven. Dankzij zijn trouwe leden en een iets vroegere heropening is die angst volledig weggenomen: “Ik mag nu drieëndertig personen per uur in de fitness hebben. Dat is voor mij op zich prima. Het gebeurt nauwelijks dat er drieëndertig mensen tegelijk aan het fitnessen zijn, dus daar hoeven leden ook niet voor te reserveren. Voor de groepslessen is reservering wel noodzakelijk, want in die ruimte passen maar dertien leden.”

Alink kijkt relatief nuchter naar de situatie op dit moment: “Het is niet anders. De tendens is dat iedereen vooral blij is dat ze weer konden beginnen.” Het is voor de sportschoolhouder nu hopen dat het aantal coronabesmettingen laag of stabiel blijft: “Ik denk dat de komende vier á vijf weken essentieel zijn. Je hoort toch nog wel veel mensen over een tweede golf en dergelijke. Als we deze periode redelijk goed doorkomen, dan denk ik dat mensen ook meer vertrouwen krijgen.”

Desalniettemin jaagt men zich in Vries weer in het zweet bij Fit You: “Iedereen houdt zich keurig aan de regels en heeft begrip voor de situatie. Het kan mooi zo.”