PATERSWOLDE – ‘Ik wil energie uitstralen en energie geven’, vertelt Jasper van den Born die onder de artiestennaam Jespar hard aan de weg timmert. Afgelopen vrijdag bracht de 20-jarige zanger uit Paterswolde zijn derde single uit. ‘Imperfectie’ is de opvolger van ‘Vogelvrij’ en ‘Mijn Kompas’ en komt bij steeds meer fans perfect binnen.

Net als de voorgaande liedjes is de nieuwe single het resultaat van de zoektocht naar inspiratie en de juiste samenwerking om het beste naar de oppervlakte te halen legt Jespar uit. ‘Op een bepaald moment is er een melodie die ik vastleg. Als die me blijft bevallen, dan schrijf ik de tekst en pas daarna kleuren we het verhaal muzikaal in. Daarvoor heb ik deze keer de samenwerking gezocht met een producer uit Amsterdam en of dit het beste liedje tot nu toe is laat ik over aan de luisteraars.’

Jespar komt uit een muzikale familie. Zijn vader speelt saxofoon, zijn moeder piano en zijn zusje zingt. Muziek is hem zogezegd met de paplepel ingegoten, maar om je te onderscheiden is het ook gewoon hard werken legt de zanger uit. ‘Natuurlijk ben ik blij dat steeds meer mensen van mijn muziek houden. Om die reden blijf ik ook doorgaan, want muziek maken is voor mij een therapie en als het aanslaat, dan werkt het ook. Al is het niet zo dat ik 100 procent van de tijd met mijn eigen muziek bezig ben. Ik heb net mijn opleiding Audiovisueel afgerond waarin ik onder meer heb geleerd hoe je audiovisuele producties kunt maken en daarmee probeer ik mensen weer een stapje verder te helpen, bijvoorbeeld met het maken van een videoclip. Ik woon nu nog thuis, maar wil na verloop van tijd verhuizen naar het Westen van Nederland om toch wat dichter bij de mensen te zitten waarmee ik samenwerk voor mijn eigen muziek. Het kan zijn dat ik daar nog een vervolgopleiding oppak, maar dit jaar is vooral een overgangsjaar waarin ik goed wil nadenken hoe mijn toekomst eruit moet komen te zien.’

‘Imperfectie’ kent geen aanloop, maar komt direct binnen en is een eerlijke tune over hoe het kan zijn als alles goed valt, want uiteindelijk is niemand zonder fouten of gebreken. ‘Zonder tegenslagen is er niks om voor te gaan’ wat je als luisteraar halverwege de track hoort, sluit hier dan ook naadloos op aan. De tunes van Jespar komen recht uit het hart. ‘Ik hoop dat ik mensen een beetje het juiste gevoel kan geven tijdens het luisteren van mijn liedjes, dan heb ik mijn doel bereikt. De meeste liedjes zijn overwegend gebaseerd op de dingen die ik meemaak om het dichtbij mezelf te houden en als luisteraars zich erin herkennen, dan klopt de formule. Als ik kijk naar mijn leeftijdsgenoten, dan hebben ze de afgelopen twee jaar echt geen makkelijke tijd gehad en is het nu wel eens tijd dat er weer een mooie tijd aanbreekt. Ondertussen ben ik alweer bezig met de opvolger van ‘Imperfectie’ en is het natuurlijk fantastisch dat we weer op de planken mogen staan.’ Wie Jespar live aan het werk wil zien hoeft daarvoor op korte termijn niet ver van huis. Op donderdag 5 mei staat hij op het bevrijdingsfestival in Assen. De nieuwe single is sinds afgelopen maandag beschikbaar op Spotify.