EELDE-PATERSWOLDE – Op zaterdag 30 mei komt voor 40 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een droom uit als zij voor één keer in hun leven een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op Groningen Airport Eelde onder begeleiding van ervaren piloten een individuele vlucht te komen maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes. Voor een aantal kinderen begint de dag extra speciaal, want zij worden ’s morgens in een konvooi van vrachtwagens vanaf Mediacentrale, Groningen onder politiebegeleiding naar Groningen Airport Eelde gebracht. Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.
De individuele vluchten worden uitgevoerd met diverse sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. In de omgeving van Groningen Airport Eelde zal tijdens deze Grote Hoogvliegersdag een toename waarneembaar zijn van vluchten met dergelijke vliegtuigjes. Deze dag wordt dit jaar opnieuw tot stand gebracht in samenwerking met onder andere Groningen Airport Eelde, KOOP Holding,
Air Charters Europe en Luchtverkeersleiding Nederland. Naast vliegen kunnen de kinderen op de Hoogvliegersdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Zo kunnen zij uitgebreid oefenen op simulatoren, is er een springkussen, zorgt een clown voor een vrolijke noot, kan er in buggy’s worden gereden en verzorgen Brandweer, Politie, Douane, Koninklijke Marechaussee en Wegenwacht diverse demonstraties. Ook de traumahelikopter zal te zien zijn tijdens deze dag.Ruim 50 vrijwilligers zijn tijdens deze dag actief om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.