Op deze plek schrijft Judith Lange de komende weken over het wel en wee van musicalgroep KICK op weg naar de uitvoering van “Oliver Twist” op 5 en 6 oktober in de Kimme.

Nog nooit gehoord heeft van de roemruchte musicalgroep KICK? Tijd voor een kennismaking!

KICK werd ruim 10 jaar geleden opgericht door muziekdocente Desiree Vos. Bij KICK komt u kinderen tegen die u vast in uw eigen omgeving ook kent : Altijd aan het zingen, bewegen en lekker gek doen en dat alles liefst bovenop een tafel. Maak er een groep van, oefen een stuk in, geef ze een podium en je hebt een prachtvoorstelling: Het plezier, de overgave, het talent, alles spat ervan af!

Dit jaar studeert de groep de ontroerende en spannende musical “Oliver Twist” in. Maandenlang hebben de kickers geacteerd, teksten uit het hoofd geleerd, gedanst en gezongen, om op 5 en 6 oktober een prachtig stuk te brengen. Dat alles onder leiding van regisseuses Judith Mulder en Leonie Rokebrand, muziekbegeleidster Jessica Floor en pianiste en componiste Silke Posthumus.

Maar u weet het ook: Nu komen de welbekende laatste loodjes. Er zijn mogelijke rampen die de groep boven het hoofd hangen:

Wat als de pianiste haar pols breekt?

Stel dat bij de repetities de constructie van het prachtige decor toch niet sterk genoeg blijkt?

De groep kan gevloerd worden door een hardnekkig keelontstekingsvirus.

Kommer en kwel, het kán allemaal gebeuren.

Lees de komende weken over hoe het KICK vergaat in de aanloop naar 5 en 6 oktober.