Belgisch Hoegaarden is record ‘Samen koken’ kwijt

VRIES – De kinderen uit de gemeente Tynaarlo zijn erin geslaagd om het wereldrecord ‘Samen koken’ over te nemen van het Belgische Hoegaarden. Daar stond het record op 141 kinderen die samen kookten, terwijl er op het Wereldfeest ruim 179 kinderen waren die met elkaar wraps bereidden. Na een half uur tellen, terwijl de kinderen druk bezig waren, wisten de mensen van het notariskantoor Wessel het zeker: meer dan genoeg kinderen waren er samengekomen bij het gemeentehuis is Vries om de heerlijkste vegetarische wraps te bereiden. Na het verlossende woord van de notaris konden de hapjes worden uitgedeeld aan het publiek.

Vervolgens werd bekendgemaakt dat Freia Bijlholt zich Masterchef van Tynaarlo mag noemen. Haar recept voor gebakken eendenborst werd door de jury uitverkoren als beste van Tynaarlo.

De kookwedstrijd was uitgeschreven voor iedereen die telkens weer lovende kritieken en smaakvolle blikken ontvangt voor zijn/haar recept. De jury bestond uit Jilt Casemier van De Vlindertuin, illustrator Mies van Hout, K1 vechter Sem Schilt, wethouder Martin Kremers en journalist Jacques d’Ancona. De winnaars zijn: Frea Bijlholt met haar gebakken eendenborst; Henri Leuvenink met zijn Marillen knoedel en Anne Eline Westerhof, die onkruidpesto en bloemenboter bereidde.

Het Wereldfeest was een spetterend festijn, met prachtig zomers weer. Alle continenten kwamen uitgebreid aan bod. Er was heerlijk eten en drinken, er werd gedanst en gelachen. De muziek van El Son Cubano, benadrukt de uitgelaten sfeer. Met meer dan 1100 bezoekers die langs de douane liepen wisten heel veel mensen de wereld in Tynaarlo goed te vinden.

 

vries wereldfeest 1