Rennen, vliegen, springen en zweten in de herfstvakantie

EELDE – Afgelopen maandag is in samenwerking met trampolinevereniging Actief in Eelde een sportieve middag georganiseerd voor kinderen vanaf zes jaar. De schoolvakanties staan voor veel basisschoolkinderen in het teken van de ‘Sportinstuif’ en dus kondigt Sport Tynaarlo iedere vakantie op hun Facebookpagina aan waar en wanneer er weer gesport kan worden tijdens de vakantie.

Maandagochtend waren de kinderen in Eelde-Paterswolde aan de beurt, dinsdagochtend stond eenzelfde programma gepland in sporthal De Zwet in Zuidlaren en ’s middags joegen de kinderen uit Vries zich in het zweet in sporthal De Kamp. Ook hier ontkwam de organisatie niet aan het opvolgen van de coronamaatregelen. Zo mochten ouders niet mee naar binnen en werd ter plekke een naam en telefoonnummer genoteerd in geval van nood.

Sport Tynaarlo, de organisatie waaronder de buurtsportcoaches opereren, organiseert dus iedere vakantie verschillende sportinstuiven. “De kinderen kunnen in het geval van de editie in de herfstvakantie even lekker bijkomen van het eerste blok van het schooljaar. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om ongedwongen te sporten en spelen met je vriendjes en vriendinnetjes”, laten de buurtsportcoaches weten. Tientallen kinderen in de gemeente Tynaarlo kunnen dat na deelname aan de ‘Sportinstuif’ in hun dorp beamen.