Feestelijke activiteiten tijdens Kinderboekenweek

ZUIDLAREN – Afgelopen week werd de jaarlijkse Kinderboekenweek afgetrapt en ook in de gemeente Tynaarlo werd daar natuurlijk volop aandacht aan besteed. Daar waar verschillende basisscholen diverse activiteiten organiseerden, deed ook de bibliotheek vrolijk mee. Afgelopen zaterdagochtend was er in de bibliotheek van Zuidlaren een heuse knutselochtend. De activiteit had, net als de Kinderboekenweek, het thema ‘En toen?’.


Vele kinderen kwamen op de activiteit af en samen knutselden ze prachtige bouwwerken in elkaar. Dit alles tot groot plezier van henzelf en met trotse ouders tot gevolg. Tijdens de Kinderboekenweek van afgelopen week gingen kinderen en ouders terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis namelijk tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. De hele week lazen kinderen spannende verhalen over ridders, verplaatsten ze zich in oorlogstijd en kwamen van alles te weten over de Oudheid. Je hebt namelijk helemaal geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Het was voor zowel de kinderen als ouders een zeer geslaagde week, met volop activiteiten. Ook de komende dagen zijn er nog activiteiten op verschillende locaties in het kader van de Kinderboekenweek. De feestelijke week duurt nog tot en met zaterdag.

Tijdens de Kinderboekenweek is natuurlijk ook dit jaar weer aandacht voor het Kinderboekenweekgeschenk. Deze werd ditmaal geschreven door Arend van Dam. Hij is onder andere bekend van het boek ‘De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij’. Met dit boek won hij de Archeon Thea Beachmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. In het Kinderboekenweekgeschenk, De Diamant van Banjarmasin, legt hij eveneens de link met het thema: ‘En toen?’. Vele kinderen uit de gemeente Tynaarlo, die meedoen aan de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek, hebben het boek inmiddels ook in hun boekenkast staan en kunnen genieten van deze prachtige verhalen.