WEDSTRIJD VOOR ALLE INWONERS VAN DRENTHE

REGIO – In het kader van het Klimaatalarm dat op 14 maart 2021 – ook in Drenthe – plaatsvindt, heeft Coalitie Klimaatalarm Drenthe een wedstrijd uitgeschreven voor alle inwoners van Drenthe. De bedoeling van de wedstrijd is om voor het Klimaatalarm zo veel mogelijk originele klimaatboodschappen te krijgen, wellicht ook met een knipoog naar de mooie provincie Drenthe.

Deze klimaatboodschappen zijn bedoeld om kracht bij te zetten aan een oproep van kiezers om op 17 maart aanstaande te stemmen op politieke partijen die zich daadwerkelijk hard willen en durven te gaan maken voor het klimaat. En aan politici om vanaf nu het klimaat echt de hoogste prioriteit te geven.

Welke boodschap heb jij hiervoor, als inwoner van Drenthe? Bij de wedstrijd wordt uitgegaan van drie categorieën: aan kinderen wordt gevraagd om een kleurprint te maken, waarin de boodschap wordt uitgebeeld, aan tieners wordt gevraagd om een filmpje van enkele minuten te maken over iets waarin de urgentie van het klimaat voor onze politici duidelijk naar voren komt, aan volwassenen wordt gevraagd om een haiku te maken waarmee de boodschap wordt duidelijk gemaakt.

Alle bijdragen kunnen tot en met vrijdag 26 februari worden gemaild naar klimaatalarmdrenthe@gmail.com. Op 1 maart zal een Drentse prominent die als juryvoorzitter optreedt, de beoordelingen van de jury met de juryleden bespreken om per categorie een prijswinnaar te bepalen.