EELDE – Het klompenmuseum deed mee aan een online meeting met ondernemers en organisaties die met elkaar meedenken door een andere kijk op elkaars vraagstukken te geven. Eén van de deelnemers was Jacqueline Keogh van Tourism Ireland. Na de online bijeenkomst nam ze contact op met het museum om te kijken of zij mee willen doen aan de Global Greening actie en de evenementen van St. Patrick’s Day At Home. Het antwoord daarop was een volmondig ja en het museum zal daarom op 17 maart groen kleuren. Meer informatie is te vinden via www.ireland.com/stpatricksdayathome .

Daarmee is het klompenmuseum één van de vier locaties in Nederland die groen worden uitgelicht en één van de 430 locaties wereldwijd die hieraan mee doen. De festiviteiten staan dit jaar in het teken van saamhorigheid en verbondenheid.

 “Aangezien onze groene verlichting uit geleende toneellampen van Ons Dorpshuis bestaat, hangt het nog even van het weer af of de lichten woensdag aan gaan. We hebben voor de zekerheid alvast wat foto’s gemaakt.  Dus, mocht je woensdag in de buurt van de Wolfhorn in Eelde zijn en een vreemd groen licht zien, dan weet je in ieder geval alvast waar dit mee te maken heeft”, aldus Bertus van den Hof van het klompenmuseum.