ZUIDLAREN – FietsToerClub Dobberieders uit Zuidlaren organiseert op zaterdag 5 mei samen met TFC De Ketting uit Ter Apel voor de tweede keer de Kloostertocht. Er zijn dit jaar twee geheel nieuwe routes uitgezet. Deelnemers kunnen kiezen tussen een tocht van 75 of 150 kilometer. De route van 75 km kilometer is gepijld. Deze route gaat via het Stroomdallandschap De Drentsche Aa over de Hondsrug naar Borger. Via het veen keren de fietsers terug naar Zuidlaren.

Centraal punt in de route is recreatiepark Het Hunzedal in Borger. Hier is een controle en gelegenheid voor een kop koffie of thee. Deelnemers aan de tocht van 150 km vervolgen de route na de controle naar het klooster in Ter Apel. Hier is een controle bij Hotel-Rest ’t Boschhuis aan de Boslaan 6. Deze route is eveneens gepijld. Er kan ook een route van 40 kilometer worden gefietst. Deze is niet gepijld, deelnemers aan deze fietstocht ontvangen bij de inschrijftafel een routebeschrijving. De plaatselijke voetbalvereniging ZFC stelt haar accommodatie voor deze tocht beschikbaar aan FTC Dobberieders. Dit betekent een ruime ontvangst- en douchegelegenheid.
Vertrekplaats is Sportpark Wenakkers, Randweg 3, Zuidlaren. Starttijden: van 9.00 – 11.00 uur (40 kilometer, niet gepijld),van 8.00 – 10.00 uur (150 kilometer), van 8.00 – 10.00 uur (75 kilometer). TFK-houders krijgen een euro korting,de controle sluit om 16.00 uur.