VRIES – De V.v.V. Vries in samenspel met actieve klootschieters uit Vries hebben wederom na een geslaagd toernooi in 2012, het initiatief genomen hieraan een vervolg te geven. Naast het open toernooi (vorig jaar deden daar 32 teams aan mee) is er nu ook een poule (heren en mix) voor teams uit de gemeente Tynaarlo

Middels een structureel gebeuren waar de eerste uitvoering heeft plaats gevonden op 23 juni 2012, zal op zaterdag 22 juni de tweede editie worden afgewerkt. Naast dat er een open wedstrijd wordt gehouden in de klasse heren en mix teams, zal ook een klasse heren en mixteams voor teams uit de gemeente Tynaarlo in het leven worden geroepen. Dit laatste is bedoeld om verschillende teams uit de drie kernen, Vries, Zuidlaren en Eelde te laten strijden om de titel kampioen van Tynaarlo. Klootschietballen worden beschikbaar gesteld aan de teams uit de gemeente Tynaarlo.

Per heren team dienen er drie heren te zijn. De mixteams bestaan uit twee heren en minimaal 1 dame of 2 dames en 1 heer.

Het parkoers zal om en nabij de 8,7 kilometer zijn en er zal worden gestart om 10.00 uur met de heren teams van buiten Tynaarlo, waarbij ze zich om 09.30 uur moeten aanmelden. De mix zullen starten om en nabij 10.30 uur. Deze en de teams uit Tynaarlo (heren en mix) moeten zich om 10.00 uur melden Het parkoers is uitgezet om het dorp Vries. De definitieve inschrijving (betaling van 6 euro per team) kan plaats vinden in Café onder de Linden op de Brink in Vries. Opgaven kan worden gedaan via het secretariaat. Het postadres is V.v.V. Vries-Klootschieten , Dingspil 2, 9481 GJ Vries.