EELDE – Het is dit jaar alweer voor de negende keer dat de Culturele Raad Eelde de kunstroute “Kunst Thuis” organiseert op Pinksterdagmaandag (28 mei). Eigenlijk is deze naam niet meer helemaal van toepassing, want er zijn zo langzamerhand ook heel wat mensen, die belangstellenden niet thuis maar op een andere locatie ontvangen.

Er is weer veel mooi en afwisselend werk te zien en er wordt aangehaakt bij bijzondere projecten als “Dorp vol Verhalen” en “Feest van de Geest”.

Ook is er weer een speciale expositie in de Openbare Bibliotheek, waar werk te zien is met als thema “Als ik groen was”. Een bijzonder element wordt ingebracht door Klaas Bil met een ‘klank performance’, waarbij een sferisch landschap wordt opgeroepen door diverse instrumenten in dezelfde ruimte, als waar ook de schilderijen hangen. Daarvoor is het wel gewenst dat men van tevoren een plaats reserveert via tel. 050 5271729. De performance is van 11.00 tot 12.00 uur. Op de website van de CRE kan men van dit alles alvast een voorproefje krijgen. De overzichtsexpositie in Galerie Lemferdinge is ook op Pinksterzondag (27 mei) geopend, zodat het belangstellenden makkelijk gemaakt wordt om hun eigen route uit te stippelen. Routefolders zijn op alle locaties verkrijgbaar en bij het TIP-kantoor (Micadeau Mode) Hoofdweg 179, Paterswolde, tijdens de reguliere openingstijden. Ook is deze te downloaden van de website van de CRE: www.CultureleRaadEelde.nl.