“Dit kost veel negatieve energie”

REGIO – Leefbaar Tynaarlo is verbolgen over het feit dat het uit de media heeft moeten vernemen dat het college van B&W een nieuw onderzoeksbureau in de arm heeft genomen. Dit naar aanleiding van het onderzoek naar de op non-actief gestelde topambtenaar van de gemeente (zie voor berichtgeving de voorpagina van deze krant). Dit onderzoek werd in eerste instantie uitgevoerd door advocatenbureau Aegis, maar is overgenomen door onderzoeksbureau Bing.

Fractievoorzitter Casper Kloos is boos over het feit dat het college opnieuw heeft laten zien onvoldoende gecommuniceerd te hebben. “Ik ontving een persbericht van de gemeente over de voortgang van het onderzoek naar de financieel adviseur, terwijl ik in de krant heb moeten lezen dat het college het onderzoek heeft overgeheveld naar Bing. Dit terwijl Gezinus Pieters van de VVD in de raadsvergadering had voorgesteld om Bing in te huren als bureau die onderzoek zou doen naar het college zelf. Het college heeft daaropvolgend besloten het bureau juist in te schakelen voor het onderzoek naar de topman. Hier creëer je juist mee dat dit bureau het onderzoek naar het college zelf niet meer kan uitvoeren. Als dat wel gebeurt is de integriteit van Bing in het geding.”

Communicatie

Wat Kloos vooral stoort is het feit dat de raad niet is geïnformeerd door het college. “De communicatie is al tijden slecht. Ik denk dan bij mezelf, ga er nou beter mee om en stuur ons gewoon een briefje. Nu voelen wij ons gepasseerd en dat geeft wrevel. Voor de verhoudingen, die toch al niet zo goed waren, is dit geen goede zaak. Ook heeft het college een voorstel gedaan voor de raadsvergadering over een bedrag van 3,5 ton voor de Grote en Kleine Brink in Zuidlaren, iets wat onderdeel uitmaakt van de centrumplannen van Zuidlaren. Dit terwijl de klankbordgroep nog geïnstalleerd moet worden. Dan heb je de burger toch ook niet hoog zitten wanneer dat gebeurt? Waarom moet men ons steeds tegen de haren inwrijven? Ook wat betreft de sloopvergunning van de Prins Bernardhoeve, deze zou al gesloopt worden. Zijn er dan al contracten met Gall&Gall en de Albert Heijn? Zo creëer je juist geen draagvlak en zorg je ervoor dat burgers tot de Raad van State gaan procederen.”

Prettig werken is het dus niet in de raad. Kloos onderkent dat. “Ik kan er geen vinger achter krijgen waarom het zo gebeurt. Dit kost veel negatieve energie en het werken in de raad is wel eens leuker geweest.”

 

Casper Kloos