TYNAARLO – Op uitnodiging van de Historische Vereniging Tinaarlo zal op dinsdag 3 december Carolina Verhoeven uit Haulerwijk te gast zijn. Ze zal een lezing gaan verzorgen met als titel “de landskeuken en culinaire historie”. Tradities in de plattelandskeuken heeft niet alleen een praktische, maar ook een symbolische waarde. Stuk voor stuk hebben keukenartikelen hun eigen geschiedenis en hun eigen bestaansreden. Landskeuken is een museaal kenniscentrum over Nederlands Culinair Weck Erfgoed. De Landskeuken doet dit door nauw samen te werken met Landgoed Havezate Mensinge in Roden en het Ottenshoes in Orvelte, nationale en internationale keukens, met de horeca, het onderwijs, bibliotheken, het bedrijfsleven en particulieren. Waar komen trends en tradities in het eten vandaan? Hoeveel invloed hebben economische recessies en crises in de landbouwsector op eettrends? Hoe komt het dat je je later vaak nog kunt herinneren wat je at op belangrijke momenten in je leven? Deze en vele andere interessante vragen komen aan bod in het programma van de Landskeuken. Van de wieg tot het graf. Welke producten verbouwde men vroeger in de Drentse moestuin en wat van streekproducten maakte men daarvan? Carolina Verhoeven weet hier heel veel van. Bij de feestdagen komen er veelal traditionele gerechten op tafel. Met Sinterklaas en de Kerstdagen in het vooruitzicht zal dit zeker weer het geval zijn. Onder anderen hierover en hoe in vroegere tijden de producten in het voedsel werden verwerkt zal aan de orde komen. Naast leden zijn ook belangstellenden van harte welkom op 3 december vanaf 20.00 uur in Cafe Centraal.