VRIES – Dinsdag 2 april begint Loopgroep Vries met een nieuwe beginnersgroep.

Loopgroep Vries werd 12 jaar geleden opgericht en was direct een succes. Om iedereen de kans te geven zich eenvoudig bij de loopgroep aan te sluiten start de loopgroep jaarlijks een nieuwe beginnersgroep. Ook dit jaar beginnen de trainers Leo Babtist, Heleen Oterdoom en Jan Ubels op dinsdag 2 april weer met een nieuwe beginnersgroep. Om het trainen dichtbij huis te houden traint de Loopgroep Vries vanuit Sporthal De Kamp. Zowel ’s zomers als ’s winters wordt er buiten getraind.

Loopgroep Vries begeleidt in principe ieder type loper, van gezelligheidsloper tot prestatieloper, van mensen die willen afvallen tot mensen die wat aan de gezondheid willen doen. Maar wat belangrijk is, is dat er veel plezier wordt beleefd aan het lopen. Run for fun is belangrijker dan de pure prestatie.

Hardlopen is een relatief goedkope sport mede door de populariteit van de 4 Mijl van Groningen of het dit jaar gestarte Rabocup Noord Drenthe circuit, waarvan de VOV Run Vries op 27 oktober een onderdeel is. Omdat er steeds meer mensen zijn die willen gaan hardlopen, probeert de Loopgroep Vries beginners én gevorderde lopers op de goede weg te helpen en te houden met loopadviezen en deskundige begeleiding. Want al kan haast iedereen wel een eindje hardlopen, góed hardlopen moet je leren. Heleen, Jan en Leo doen dat door een training te geven in een prettige sfeer. Ze zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen op haar/zijn eigen niveau. Dat het werkt blijkt. De loopgroep heeft ongeveer 60 leden die met veel plezier lopen en allemaal voortdurend weer hun grenzen verleggen.

Loopgroep Vries is een onderdeel van ATC’75, atletiekvereniging in Haren, Eelde en Vries.

 

Leo Babtist