Enthousiasme Swinkels en consorten brengt Vries nieuw elan

VRIES – Het is Volksvermaken Vries gelukt om in het centrum van het dorp een prachtig Zomerfeest op poten te zetten. De reacties van de aanwezige bezoekers logen er niet om en de menigte genoot dan ook volop. De organisatie had met het weer geen klagen, maar was er daarnaast ook in geslaagd om een goed programma op poten te zetten. Chantal Swinkels toont zich namens Volksvermaken Vries tevreden.

Met de start van het feest op vrijdag was het succes haast zichtbaar. Maar liefst 130 ballonnen werden er losgelaten, de kermis kende een piekavond en met live muziek in de feesttent waren de bezoekers uitgelaten van plezier. “Het was inderdaad geweldig”, glimlacht Swinkels na afloop. “We hebben erg veel positieve reacties ontvangen en de mensen die niet zijn geweest hebben echt iets gemist. We zijn erg tevreden als organisatie.” Moe, maar voldaan is ze. “Er heeft echt heel veel tijd in gezeten, veel meer dan iedereen zo op het eerste oog ziet. We hebben heel hard gewerkt, met de steun van veel vrijwilligers. Iedereen was erg fanatiek en met name rondom het weekend waren er voldoende vrijwilligers. Misschien zouden er in de voorbereiding van dit evenement meer mensen mee kunnen helpen, mochten we volgend jaar weer een Zomerfeest organiseren hoop ik op extra steun qua organisatie.”

Het hoogtepunt van het Zomerfeest laat zich daarnaast niet moeilijk raden. “Dat was de dorpsbrunch”, zegt ze beslist. “Mensen kwamen de tent inlopen en vroegen direct wanneer dit weer zou worden georganiseerd. We hebben echt het gevoel dat het de mensen in Vries dichterbij elkaar heeft gebracht. We hopen echt dat dit dorp er wat aan heeft gehad.”

En volgend jaar? Swinkels hoopt dat het evenement dan wéér kan worden georganiseerd. “We zijn wel afhankelijk van een aantal factoren, maar ik hoop echt dat het lukt. De ondernemers stonden erachter en hopelijk heeft Vries weer zin in een nieuw Zomerfeest. Ik hoop het in ieder geval wel.”

 

Zomerfeest_bombari_MG_9962