TYNAARLO – Lydia Jonkman exposeert van 10 januari tot en met 28 april in Niet Nieuw Design aan de Transportweg 2 in Tynaarlo. ‘’Ik ben in 1971 in Smallingerland geboren’’, vertelt ze. ‘’Momenteel woon en werk ik in de stad Groningen. Ik ben mijn artistieke opleiding in 1992 in Enschede aan de AKI gestart waarna ik in 1997 mijn diploma ontving. Vervolgens heb ik mijn onderwijsbevoegdheid aan de Hanzehogeschool in Groningen gehaald waarmee ik les ben gaan geven op scholen in culturele centra en musea. Dankzij de verkregen Erasmusbeurs ben ik naar Italië verhuisd om te studeren aan de Accademia di Belle Arti Genova. In Italië heb ik mijn schildertechnieken verder ontwikkeld en heb daar verschillende cursussen op het gebied van de schilderkunst gevold, onder anderen het gebruik van symbolen en de betekenis van kleur. Voor mij blijft Italië dan ook een stimulerende nieuwe omgeving vol mogelijkheden. Hierdoor ontstond mijn samenwerking met belangrijke galeries en musea zoals MART van Trento en Rovereto. Ik werk daar nog steeds regelmatig vanwege het mooie schilderslicht en mijn projecten aldaar. Vanaf 2003 tot op heden heb ik aan diverse kunstexposities deelgenomen, zowel gedeeld met andere kunstenaars als solo. Daarnaast geef ik verschillende schilderworkshops in de Trentino Alto Adige regio en in Groningen ondermeer aan het Kunstencentrum. Mijn kunst is een levendige wereld vol symboliek en menselijkheid. Een verbazingwekkende explosie van kleuren brengt blijdschap en vreugde voort, emoties die ik graag wil delen met degenen die bereid zijn een eigenaardige wonderbaarlijke wereld binnen te stappen.’’Lydia Jonkman Diamonds 2010, 100 x 100 cm acrylverf op doek