Voorzitter FTC De Dobberieders

ZUIDLAREN – “Binnen FTC De Dobberieders hebben we volwassen leden en jeugdleden. In  totaal staan er zo’n 230 mensen op onze ledenlijst. Onze jeugdleden worden begeleid door jeugdtrainers en trainen elke zondagochtend, met uitzondering van de huidige zomerstop, met een grote groep. Dan zijn ze dus lekker met z’n allen op pad. Binnen onze vereniging kennen we diverse categorieën. Zo zijn er op dinsdag- en donderdagmiddag de meeste gepensioneerde leden met elkaar aan het fietsen. Zij hebben immers de tijd aan hun zelf omdat ze niet meer werken. Voor mij is dat nog niet aan de orde. FTC De Dobberieders biedt voor mij een stok achter de deur om een doel te verwezenlijken. Een doel als de Amstel Gold Race rijden of afgelopen jaar de winterfiets Elfstedentocht. Dat maakt het voor mij in ieder geval heel leuk, die drang om je voor te moeten bereiden op nog te bereiken doel. Bovendien is het veel gezelliger om in een club te rijden dan alleen, is mijn mening. Ik vind het belangrijk om je als lid ook in te zetten voor een vereniging. Doordat ik geregeld betrokken ben bij de organisatie van evenementen vanuit de Dobberieders, ben ik eigenlijk in het bestuur gerold. Bij wisseling van functies ben ik weer voorzitter geworden. Dit is mijn tweede periode als voorzitter, want tussen 2008 en 2012 ben ik ook voorzitter geweest. Ik ben blij dat ik op die manier mijn bijdrage kan leveren aan de club. FTC De Dobberieders is een hele actieve groep fietsers, die blij is met de herstart van het wielerseizoen die we onlangs op 12 juli hebben gevierd. Normaal gesproken is dat moment meestal eind maart, maar we weten allemaal dat het coronavirus daar ook een streep door heeft gezet. Nu zijn we gelukkig weer op pad. Onlangs hebben we sinds lange tijd weer een zeer geslaagde gezamenlijke rit gemaakt met een gezellige stop in Borger waarbij we koffie met een lekker stuk appeltaart hebben gegeten. Begin september starten we met ‘Start2Bike’ een evenement dat georganiseerd wordt vanuit de NTFU, de Wielersportbond. Ons doel is om daarmee weer een nieuwe startgroep te kunnen realiseren. Meer informatie over Start2Bike zal binnenkort onder andere in de Krant van Tynaarlo worden aangekondigd.”