Voorzitter Dartclub Tynaarlo

TYNAARLO – “Vorig seizoen is onze voorzitter wegens gezondheidsredenen gestopt. Wij zijn nu met drie bestuursleden overgebleven. Ik ben de penningmeester normaal gesproken. De overige twee leden voelden niets voor de functie van voorzitter en omdat ik de boel normaal gesproken regel, heb ik de voorzitterspet voor de komende periode ook maar opgezet. Momenteel telt onze dartclub dertien leden op papier. Wij trainen iedere donderdagavond in mooie, authentieke Café Centraal in het dorp. De ene keer zijn alle dertien leden aanwezig, maar er zijn ook wel eens een mannetje of acht. Toch zijn er altijd voldoende leden op de been om een avondje gezellig te darten. Voor onze leden is het dan ook echt een avondje uit. We spelen geen competitie en dat doen we bewust. Het gaat bij ons voornamelijk om de gezelligheid en het plezier. Als je te fanatieke spelers hebt, dan gaat dat ten koste van de sfeer en het plezier. Voor ons draait het niet om de kwaliteit, maar om een paar pijltjes te gooien en een biertje te drinken. We gaan wel eens naar een toernooitje hoor. Twee keer per jaar organiseren we zelf een toernooi. Daar gaat het ook niet om wie er wint, maar vooral om de gezelligheid. Sinds 2010 zit ik in het bestuur van onze gemoedelijke dartclub. Het bevalt me heel erg goed, omdat we onderling alles goed weten op te lossen. Als er iemand iets dwarszit, dan wordt het uitgesproken. Dat is ook een voordeel het geringe ledenaantal. Het is meer een vriendenclub dan een echte sportclub. Ik ben er zelf bij betrokken geraakt door mijn buurman. Ik kwam in Tynaarlo wonen en vervolgens vroeg hij me of ik een keer mee wilde darten. Ik had toen nog nooit een dartpijl vastgehouden, maar sindsdien vind ik het prachtig om te doen. In verband met het coronavirus hebben we nu al een tijdje niet kunnen spelen. Daarnaast gaat Café Centraal op de schop, dus die zitten middenin een verbouwing en ikzelf thuis ook. Missen doe ik het dus nog niet, want ik heb voldoende andere dingen te doen. Wanneer we wel weer op jacht kunnen naar de triple 20 zal moeten blijken. Onze seizoenen lopen van januari tot april en van september tot december, dus we hebben nog even!”