VRIES – De Bonifatiuskerk was het decor voor het jubileumconcert van het Mannenkoor Vries, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Wethouder Pepijn Vemer opende het feestelijke geheel en de kerk werd tot op de laatste stoel gevuld. Daarmee kan het Mannenkoor terugkijken op een schitterend jubileumconcert. Er werd tijdens het concert samengewerkt met Groninger Folkgroep ‘Törf’. Het mannenkoor is ooit begonnen als shantykoor, maar is inmiddels uitgegroeid naar een drie/vierstemmig mannenkoor en zingt liederen in verschillende talen. Tijdens de jubileumavond verzorgde het koor een afwisselend programma in samenwerking met Törf. 

Er werd tevens een viertal leden in het zonnetje gezet, omdat zij al vanaf het begin van het koor lid zijn. Pieter de Groot, Johannes Venema, Jantinus Hoven en Willem Middel werden toegezongen door alle aanwezigen. De avond werd afgesloten met een ‘grande finale’. Het mannenkoor en Törf zongen gezamenlijk drie liedjes waarbij er volop door de aanwezigen werd meegezongen.

De burgemeester verscheen ook nog ten tonele, want hij reikte na het concert een onderscheiding uit aan koorlid Egge Groenwold. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Een zichtbaar emotionele Groenwold nam de koninklijke onderscheiding onder groot applaus in ontvangst. Het mannenkoor van Vries is een begrip in de gemeente Tynaarlo en bestaat momenteel uit 31 leden. Men is nog op zoek naar nieuwe leden. Voor informatie hierover kan men zich wenden tot de website www.mannenkoorvries.nl. Op naar het volgende jubileum!

Na nog een enthousiast door iedereen meegezongen refrein van ‘Loat mie heuren’ werd het jubileumconcert afgesloten en gingen de bezoekers zeer tevreden huiswaarts. Het was immers een mooie avond met Mannenkoor Vries en de Groninger folkgroep Törf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA