NOORDLAREN – Het is geen modegril: we willen steeds meer weten wat we eten, waar het vandaan komt, hoe het is geproduceerd. Goed dat ook meer en meer boeren en andere producenten zich hiervan bewust zijn en een andere weg inslaan. Zij komen zich aan u voorstellen tijdens de markt van slagerij de Buurderij op zaterdag 2 november aanstaande.

Niet alleen de Limousin-runderen van boer Jan Arends zijn te bewonderen maar deze keer is er ook Tjibbe Brandsma uit Slochteren met een aantal van zijn schapen. Hij levert aan slagerij De Buurderij het lamsvlees. Hij laat u zien hoe zijn bordercollie schapen bijeen drijft en kan u ook uitleggen hoe hij zijn schapen en lammeren houdt. Als u het schapendrijven wilt meemaken, de demonstraties staan gepland voor 11 uur, 13 uur en 14.30 uur . In de tent op het terrein voor de slagerij kunt u kennis maken, proeven en kopen: de heerlijke vleessauzen van Ballymaloe, zelfgemaakte taartjes en quiches van Priska, zuivel en geitenkaas uit het gebied van de Drentse Aa, de jammie-jams van Joep, bijzondere thee, schapenkaas en Groningse streekproducten.

De Markt wordt gehouden op zaterdag 2 november van 9 uur tot 15 uur, rond de boerderij en slagerij De Buurderij, Vogelzangsteeg 15a in Noordlaren. De toegang is uiteraard gratis.