ZUIDLAREN – Afgelopen zaterdag vond de 35e editie van de Markt van Melk en Honing plaats in Zuidlaren. Met dit aantal is de markt inmiddels een vaste traditie en een begrip in de regio geworden. De Brink in het dorp stond volledig in het tegen van melk en honing. Ook dit jaar werd de markt weer drukbezocht door belangstellenden. Met ruim 100 standhouders is de Markt van Melk en Honing de grootste imker- en milieumarkt van Nederland.


Ook dit jaar was de Markt van Melk en Honing voor vaste bezoekers een verrassend en gezellig dagje uit. Er was van alles te doen op en rondom de Brink in Zuidlaren. Dit jaar was er tevens speciale aandacht voor de muziek van het draaiorgel. Uiteraard was er bij vele stands honing te koop en te proeven, maar daarnaast was er ook een ruim aanbod van paardenmelk en geitenkaas. Ook de vele planten, waar bijen gek op zijn, waren in grote getale aanwezig. Naast de zoete heerlijkheden en planten waren ook de Vlinderstichting, Vrienden van de Hortus, het Wereld Natuurfond en de Wereldwinkel op de Brink te vinden. Bovendien was er opnieuw een speciale plek voor Museum de Wachter uit Zuidlaren.

Een mooie bijkomstigheid was de vermaarde honingkeuring door het Bijkersgilde. Het van

origine Zuidlaarder Gilde keurde naast honing, bijenwas en bijenproducten op zuiverheid en kwaliteit. Leden van de Imkervereniging Zuidlaren gaven voorlichting over het houden van bijen als hobby en lieten het imkerhandwerk zien. Ook voor kinderen was er genoeg te beleven. Zo konden ze zich vermaken met boomklimmen, waskaarsen maken en versieren, pannenkoeken en potten bakken en natuurlijk diverse soorten honing proeven. Een drukbezochte, en geslaagde editie van de Markt van Melk en Honing in Zuidlaren.