TYNAARLO – Het Rabocup Noord-Drenthe loopcircuit slaat aan: afgelopen zaterdag stonden er in Tynaarlo ruim 100 deelnemers meer aan de start van de plaatselijke run dan vorig jaar, ondanks concurrentie van de Rietplasloop en de Nacht van Groningen. Op een mooi parcours, deels over het zandpad langs het Noord-Willemskanaal, legden de deelnemers aan de wedstrijd 14 kilometer af. Het enige wat de organisatie in Tynaarlo niet in de hand had was het weer. Op het moment dat het startschot viel begon het te regenen en toen de laatste loper finishte brak de zon weer door…

De winst in Tynaarlo ging naar Martin Veenhuizen. Het was voor hem dan ook een thuiswedstrijd. Donderdagavond had hij in Groningen nog prima halve marathon had gelopen. Met een tijd van 49:35 had hij in Tynaarlo een voorsprong van bijna een halve minuut op Robert Huisjes uit Assen (50:03). De derde plaats was voor Ludy Timmer uit Assen (50:56).

Bij de dames won Petra Faber uit Veendam in een tijd van 58:52. Het zilver ging naar Cora van der Wal uit Gieten (1:00:30) en het brons naar Anna Siebenga uit Gasselte (1:04:18).

 

Run van Tynaarlo2