TYNAARLO – Het meisjesteam O-19 van Tynaarlo-VAKO is alsnog herfstkampioen geworden. Vanwege een groot aantal inhaalwedstrijden die concurrent Raptim nog moest spelen, was het lang wachten alvorens de groen-witten mochten juichen. De ploeg uit Coevorden kon of wilde deze wedstrijden niet meer afwerken, zodat de meiden uit Tynaarlo afgelopen zondag de bloemen uit handen van het bestuur mochten ontvangen. Naast de bloemen kregen de speelsters ook nog een wedstrijd van FC Groningen van het bestuur aangeboden.

Mede door dit kampioenschap is het team van MO-19 gepromoveerd en speelt het nu regionaal door het Noord Nederland. Wedstrijden tegen onder andere Be Quick Dokkum, ACV en Flevo Boys staan bijvoorbeeld op het programma. Dat de meiden ook in deze klasse hun mannetje staan bleek wel uit het feit dat, na het in ontvangst nemen van de bloemen en felicitaties, er met 3-1 van GOMOS uit Norg gewonnen werd.

Maar niet alleen MO-19 gaat goed. Het hele meidenvoetbal bij Tynaarlo-VAKO zit nog steeds in de lift. Dankzij de samenwerking en de komst van enkele speelsters uit de regio, spelen er het hele jaar maar liefst vier volledige meisjesteams in Tynaarlo, variërend in de leeftijd tussen de 11 en 20 jaar. Terwijl er ook nog een Dames 1 is met als thuisbasis Vries. Met succes, want de dames staan op dit moment derde, de MO-13 en MO-15 staan bovenaan en de MO-17 speelt voor de derde keer op rij in de hoofdklasse.

Voor wie ook een keer wil meevoetballen, elke maandag en woensdagavond trainen de meiden in Tynaarlo. Kom gerust eens kijken en meetrainen is ook altijd mogelijk. Zo kan men getuige worden van wat de basis is voor het succes van het meidenvoetbal in Tynaarlo: plezier, voetbalplezier.