ASSEN – Afgelopen weekend was de tweede plaatsingswedstrijd voor de middenbouw 3 en de D-turnsters van het district Groningen, Friesland en Drenthe. Tijdens deze wedstrijd kunnen de turnsters zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Tevens waren dit de provinciale kampioenschappen. De wedstrijd vond plaats in de Pittelohal in Assen.

Zaterdag waren de teamwedstrijden voor de middenbouw 3 en de D-turnsters. Op deze koude morgen beten de Middenbouw 3 turnsters met hun team de spits af. Samen met de VAKO turnsters Vayen van Dijk en Celeste Stevens en de Suiz turnster Hiske Doesburg vormden Felice Richelle en Liva Niemeijer samen het Vries team. Helaas moest Ilaine van Dijk wegens een blessure afhaken. Dit topteam eindigde knap op een derde plek. Felice Richelle werd tweede van Drenthe en Liva Niemeijer derde. In de tweede wedstrijd kwamen de D-turnsters Isa Vaes, Lieke Oosting, Isanoa Pentury, Lotus Sie, Carlijn Niemeijer en Vesper Cnubben op de turnvloer. Ze turnden als team een hele knappe wedstrijd met vele hoogstandjes. Ze mochten dan ook als team de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op de tweede dag was de individuele meerkamp voor de jeugd en junior D-turnsters. Isanoa Pentury mocht zich Drents kampioen noemen na een foutloze wedstrijd. Carlijn Niemeijer stond net naast het podium met een vierde plek. Vesper Cnubben werd vijfde en Lotus zevende. Isanoa Pentury werd tevens derde in het district Groningen Friesland en Drenthe. Bij de junioren Isa Vaes en Lieke Oosting verliep de wedstrijd minder goed. Isa Vaes moest zich helaas ziek afmelden. Lieke Oosting blesseerde zich waardoor ze alleen brug kon turnen. De volgende wedstrijd voor deze toppers is in januari in Nieuwehorne.