DONDEREN – De eerste keer in de kroeg van Geert Eisinga in Donderen, daarna op het terrein van de familie Geerts aan de Bunnerweg. Vol vuur en enthousiasme werd met steigerplanken en zeildoek een podium in elkaar geflanst, waarvan men hoopte dat het regen en wind kon trotseren. En wat heeft het soms een geregend: pijpenstelen, het publiek zakte langzamerhand weg in de modder, geluidsboxen doordrenkt van regenwater gaven de geest, vuilniszakken werden omgebouwd tot regenjas, stagediven en dan werd je niet goed opgevangen en daar lag men dan languit in de modder. Kortom: oergezellig!

Medeorganisator Herman Geerts kijkt met genoegen terug: “Het was een mooie tijd, maar eigenlijk is het daarna alleen maar mooier en professioneler geworden en is de sfeer van gezelligheid en gemoedelijkheid gelukkig gebleven. Elk jaar komen een paar honderd trouwe donderslagfans weer terug en komen er steeds meer muziekliefhebbers bij. In de muziekwereld is Donderslag een begrip geworden: we krijgen elk jaar gemiddeld 30 aanmeldingen van bands die graag op ons festival willen spelen. Een aantal van die bands geven we de gelegenheid om in het voorprogramma zich te presenteren en ervaring op te doen met onze zeer professionele geluid en lichtinstallatie. Menige band heeft met succes Donderslag als springplank kunnen gebruiken!”

De hoofdacts van Donderslag 2013 zullen ongetwijfeld weer een groot succes worden!

Vrijdag 13 september komen Achlys, de winnaar van de publieksprijs bij Battle for Knoalrock 2013

en Woodstock Tribute band. Op zaterdag 14 september spelen Ricky Rehab, Piledrivers en Present Danger. Informatie over kaartverkoop en het evenement is te vinden op www.donderslaglive.nl.

 

Muziekfestival  Donderslag