REGIO – Lekker fietsen, genieten van het prachtige landschap en ook nog op mooie muziek getrakteerd worden. Tijdens de korenfietstocht Pedaal Vocaal komen deze drie zaken zomaar bij elkaar! Zondag 15 september is de derde editie van dit bijzondere evenement, dat de vorige twee keer honderden bezoekers wist te trekken. Op tien schilderachtige locaties in Noord-Drenthe treden liefst veertien gerenommeerde grote en kleine koren uit Groningen en Drenthe op. Pop, klassiek, wereldmuziek, gospel, musical, jazz, kleinkunst, a capella of met pianobegeleiding – alle genres komen voorbij tijdens de concerten die steeds 25 minuten duren. De koren zingen, tussen 11.00 en 17.00 uur, elk twee keer op verschillende locaties. Bijvoorbeeld in de indrukwekkende Magnuskerk te Anloo of een grote schuur van Staatsbosbeheer, op de deel van een boerderij of in een dorpscafé. Het stroomgebied van de Drentsche Aa vormt het afwisselende en harmonieuze decor voor deze korenfietstocht. Om te helpen dit bijzondere gebied in stand te houden gaat dit jaar van elk verkocht Pedaal Vocaal-entreekaartje één euro naar het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

De Pedaal Vocaal-locaties liggen allemaal op fietsafstand van elkaar. Zowel in het uitgebreide programmaboekje/entreebewijs als op de website www.pedaalvocaal.nl zijn het schema met optredens en een duidelijke routekaart te vinden, zodat iedereen zijn eigen route kan uitstippelen. En als het regent op 15 september? Alle locaties zijn natuurlijk ook met de auto te bereiken!

Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,50 (kinderen t/m 16 jaar gratis). Op 15 september bedraagt de entree € 16. Kaarten kopen kan bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, Bruna in Zuidlaren of Drogisterij/kantoorboekhandel Dekker in Vries. Nog makkelijker is het kaarten te kopen via www.pedaalvocaal.nl (veilig betalen met iDeal of PayPal, het programmaboekje/entreebewijs wordt op de dag zelf verstrekt bij de eerste Pedaal Vocaal-locatie). Meer informatie: www.pedaalvocaal.nl.