EELDE – AOC Terra Eelde (VMBO-Groen en het Groene Lyceum) krijgt een nieuw gebouw aan de Burg. J.G. Legroweg 29 in Eelde. De bouwvoorbereidingen zijn in volle gang. Op vrijdag 31 mei wordt de eerste paal in de grond geslagen. “Dat is dan ook meteen de officiële start voor de bouw van onze nieuwe school”, aldus directeur Els de Ruijter. Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koning in Drenthe, zal de openingshandeling verrichten.

De nieuwe school vormt een innovatieve en aantrekkelijke leeromgeving, die binnen Eelde een prominente en herkenbare positie zal innemen. “Het wordt een transparant gebouw, met veel glas en licht, waardoor je een open sfeer krijgt”, legt directeur Els de Ruijter uit. Zo krijgen de lokalen glazen schuifpuien, waardoor leerlingen ook op de gang kunnen werken. “Les geven gebeurt nu anders dan jaren geleden en daar spelen wij met dit nieuwe gebouw op in”, aldus de Ruijter.

Docenten en leerlingen van AOC Terra Eelde verheugen zich op de nieuwe school. Naar verwachting is de nieuwbouw in de tweede helft van 2014 klaar. Op vrijdag 31 mei wordt de eerste paal symbolisch de grond in geslagen door Jacques Tichelaar. Daarmee wordt het officiële startsein gegeven voor de nieuwe school in Eelde.

 

Nieuwbouw AOC Terra