Geert Niemeijer legt bestuurstaken als vrijwilliger neer, geëerd als Vrijwilliger van de maand December

Geert Niemeijer - vrijwilliger van de maand December
Geert Niemeijer - vrijwilliger van de maand December
actueel

ZUIDLAREN - Geert Niemeijer heeft zich jarenlang ingezet in de besturen van allerlei verenigingen in Zuidlaren. Zo is hij voorzitter en penningmeester geweest bij Reisvereniging Hogeweg. Ook was hij  (onder andere) betrokken bij de ijsvereniging Schuilingsoord. In december werd hij voor zijn inzet uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand December door Vrijwilligers Informatie Punt Tynaarlo. 

“Het is mooi als je iets hebt georganiseerd en je ziet mensen genieten. Daar doe ik het voor.” Niemeijer kijkt tevreden terug op zijn jarenlange dienst als voorzitter en penningmeester van de reisvereniging. Met de andere vrijwilligers organiseerden zij sinds 1960 reizen voor mensen uit Zuidlaren. “In de eerste jaren was het zo populair dat we mensen moesten afwijzen. Tegenwoordig kan het nog net uit, we krijgen toch nog 30 tot 35 mensen bij elkaar.”

Met de reisvereniging gingen ze een dagje weg, naar bijvoorbeeld Bremen of Dortmund. Ze gingen niet altijd de grens over. Niemeijer herinnert zich een trip naar Rotterdam. “Toen gingen we met een speedboot door de haven. Dat was geweldig.” 

Inmiddels heeft hij de verschillende bestuursfuncties die hij bekleedde neergelegd. Hij is in zijn nopjes over de titel van ‘Vrijwilliger van de maand’. “Leuk dat het gewaardeerd wordt,” zegt hij. Hij mag dan niet meer in het bestuur van de reisvereniging zitten, hij is nog wel lid. Waar de reis deze zomer naar toe gaat is nog niet bekend, Niemeijer kijkt er wel al naar uit.

UIT DE KRANT