Leerlingen Terra Eelde exposeren in Museum De Buitenplaats

Afbeelding
Nieuws
EELDE - Onder de titel ‘Hoe licht gedicht wordt’, exposeren leerlingen van Terra Eelde eigen gemaakte foto’s en gedichten in het museumcafé van Museum De Buitenplaats in Eelde. Leerlingen uit de klassen 1C, 1D en 1L zullen hun werk daar tentoonstellen. Elke klas laat zien hoe zij de foto’s en gedichten hebben verwerkt tot een prachtig geheel. De foto’s en gedichten die door de leerlingen zijn gemaakt onder de leiding van Sake Elzinga (fotograaf) en Trees Steeghs (poëet), komen samen in deze bijzondere tentoonstelling verspreid over drie weken.
‘Hoe licht gedicht wordt’ is een samenwerkingsproject van Museum De Buitenplaats en Terra Eelde. Het project wordt in drie jaar tijd ontwikkeld. Er zijn diverse vakspecialisten bij het project betrokken. De organisatie en uitvoering zijn volledig in handen van de docenten van Terra Eelde en de medewerkers van Museum De Buitenplaats. De ontwikkeling van dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Na afloop worden de werken nog voor een maand in het schoolgebouw van Terra tentoongesteld.
Speciaal is, dat er voor elke klas een aparte opening zal zijn van hun tentoonstelling. Er zullen sprekers zijn en enkele gedichten worden voorgedragen. Voor deze gelegenheid worden de ouders van de leerlingen uitgenodigd. Op 28 mei opening tentoonstelling klas 1L om 15.30 uur, 4 juni opening tentoonstelling klas 1D om 15.30 uur, 11 juni opening tentoonstelling klas 1C om 15.30 uurPlaats van de openingen in het museumcafé: Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76, in Eelde

UIT DE KRANT