Buurtteam De Fledders start nieuwe isolatieactie

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
VRIES- Het buurtteam De Fledders gaat opnieuw op herhaling. Na de succesvolle Zonnepanelenactie 2.0 start ze op 4 september de herhaling van de isolatieactie, die in 2016 heeft gelopen. Waarom deze herhaling? Tijdens de informatiebijeenkomst op 20 juni jl. jl. over ‘duurzaam verwarmen’ werd door het adviesbureau Invent wederom benadrukt hoe belangrijk het is om te zorgen voor een goed geïsoleerde woning. Het is de basis voor alle vervolgstappen. Het buurtteam wil graag aan de slag met duurzaam verwarmen. En om ervoor te zorgen, dat  alle inwoners van De Fledders, en ook van het hele dorp Vries, hun woning hierop kunnen voorbereiden, gaat ze de isolatieactie herhalen.
Waarom is isoleren van je woning zo belangrijk? De eerste goede reden is, dat je je ermee voorbereidt op de (gasloze) toekomst. De energiebelasting op gas gaat omhoog, de gaskraan moet dicht, warmtepompen worden genoemd als alternatief. En isoleren loont altijd, op welke manier je huis ook wordt verwarmd.De tweede reden is, dat je door te isoleren meer wooncomfort in huis ervaart en door isolatie blijft de temperatuur in huis constanter. Ook in de zomer! De derde reden is, dat je met isoleren flink bespaart op je gasrekening. Het grootste deel van je gasrekening gaat op aan het verwarmen van je huis. Hoe meer warmte door je muren, vloeren en daken weglekt, des te meer gas je verbruikt. Isoleren is een eenvoudige maatregel, die zich ook nog eens snel terugverdient.
Op 4 september organiseert het buurtteam een informatieavond in Zalencentrum Onder de Linden. Vanaf half acht staat de koffie klaar en om 20.00 uur start het programma. Het buurtteam zet de samenwerking voort met BEVO Isolaties&Duurzaamheid (voormalig Van den Berg). Ze hebben voor alle inwoners van de wijk en van heel Vries een scherp collectief aanbod en deze presenteren ze tijdens de bijeenkomst.
Heb je belangstelling en wil je gratis en vrijblijvend een adviesgesprek en een persoonlijk advies kom dan naar de informatieavond en geef je op voor de actie. Je kunt je ook aanmelden bij de actie op Buurkracht.nl/de-fledders. Voor vragen over de actie, of wil je meer informatie, mail dan naar arnoldonnes@gmail.com.
 

UIT DE KRANT

Lees ook