Bosch en Vaart druk bezocht met Open Monumentendag

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
VRIES – Landgoed Bosch en Vaart mocht afgelopen weekend 250 bezoekers verwelkomen in het kader van de Open Monumentendag. Op het 40 hectare grote terrein ten noorden van Vries staan vijf rijksmonumenten.
De bezoekers konden zich vrij begeven over het landgoed van Pieter en Greet Battjes. De rondleidingen van vijf kwartier over het keurig onderhouden park werden door veel animo opgesplitst in twee groepen. Kunstenaars Froukje Tolsma en Marjan Venhuizen exposeerden en verkochten werk op het landgoed. Tolsma schildert onder meer vogels en landschappen. De werken van beeldhouwster Venhuizen stonden verspreid over het landgoed.
Op het terrein van landgoed Bosch en Vaart bij Vries staan vijf rijksmonumenten. Bezoekers konden de Oranjerie, het stookhok en de theekoepel aan het begin van de oprijlaan bekijken. De villa Bosch en Vaart en het koetshuis zijn in gebruik van de eigenaren Pieter en Greet Battjes en waren niet toegankelijk. Vele bezoekers verlieten het landgoed met een flinke hoeveelheid zelfgeraapte appels.
Vrijwilliger Doeke Schrage uit Zuidlaren werd dit weekend in het zonnetje gezet. Hij houdt de tuin en het park met meerdere vrijwilligers al ruim veertien jaar netjes. In de beginjaren van Schrage was het huidige bos van 15 hectare nog niet aangelegd. Stichting Bosch en Vaart kan altijd vrijwilligers gebruiken. Meer informatie vindt u op www.landgoedboschenvaart.nl

UIT DE KRANT