Rabobank Zuidlaardermarktloop maakt zich op voor 43e editie

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
ZUIDLAREN – Op zaterdag 13 oktober is alweer de 43e editie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop. De inschrijving voor het hardloopevenement door het centrum van Zuidlaren is geopend. De wedstrijdloop van 10 kilometer is dit jaar voor het eerst opgenomen in de Rabocup Assen en Noord-Drenthe.
Het parcours van de Rabobank Zuidlaardermarktloop loopt door het centrum van het brinkdorp Zuidlaren. De deelnemers lopen over een volledig verhard parcours van 5 kilometer en komen onder andere langs het beeld van Berend Botje. De start en finish is bij de feesttent aan de stationsweg voor Schoenen en Sport Ruchti. De Rabobank Zuidlaardermarktloop kent naast de wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer ook de kabouterloop, KidsRun en juniorenloop.
De wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer starten gezamenlijk om 11.15 uur. De deelnemers van de 10 kilometer lopen twee rondes. Het parcours heeft een Atletiekunie-certificaat. Hierdoor kunnen deelnemers een officiële tijd neerzetten. Ook is de wedstrijdloop over 10 kilometer opgenomen in de Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Dit loopcircuit bestaat uit negen hardloopwedstrijden in onder meer Annen, Eelde en Vries.
De kabouterloop start om 10.00 uur en kent een afstand van 500 meter. De eerste editie van het loopnummer voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar was vorig jaar met tachtig deelnemers een succes te noemen. Reden genoeg voor de organisatie om het tot vast onderdeel van de Rabobank Zuidlaardermarktloop te maken. Deelname aan de kabouterloop is gratis.
Na de kabouterloop is er om 10.30 uur de KidsRun voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De kinderen lopen een parcours van 2,2 kilometer Deze wedstrijd is onderverdeeld in de leeftijdscategorieën van 6 tot 8 en van 9 tot 12 jaar.
De juniorenloop van 5 kilometer start tegelijk met de wedstrijdlopen over 5 en 10 kilometer om 11.15 uur en is voor de jeugd tussen de 10 en 16 jaar. Bij de Kidsrun, juniorenloop en wedstrijdlopen worden ook teamwedstrijden gehouden. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 lopers.
Inschrijven voor de 43e  Rabobank Zuidlaardermarktloop kan via www.inschrijven.nl. De online voorinschrijving is tot 10 oktober open. Het maximum aantal inschrijvingen voor de 5 en 10 kilometer is vastgesteld op 1500 lopers. Aan de KidsRun kunnen maximaal 500 kinderen meedoen.
 

UIT DE KRANT