Cultuurprijs voor Noordlaarder Jan Luis

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
NOORDLAREN – Jan Luis nam vrijdag 14 september de Dickens Award, de cultuurprijs van de gemeente Haren in ontvangst. De Noordlaarder vrijwilliger geldt al vele jaren als de motor van het culturele leven in zijn woonplaats.
Jan Luis is met name heel actief in het organiseren van muziekfestivals en concerten in Noordlaren. Hij denkt mee met andere invullingen van kunst in zijn dorp. Kunstexposities in de Bartholomeuskerk zijn mede door zijn toedoen verwezenlijkt. Luis heeft zich, volgens het juryrapport van de tweejaarlijkse prijs, zijn leven lang geïnteresseerd voor alles wat met muziek te maken heeft. Gedurende zijn lange schoolloopbaan als hoofd van de basisschool wist hij dit met enthousiasme op zijn leerlingen over te brengen. Muziek stond altijd op Luis zijn lesrooster en hij zong met de kinderen dat het een lust was.
Luis ontving de Dickens Award uit handen van cultuurwethouder Mathilde Stiekema van Haren. De prijs bestaat uit een kunstwerk, genoemd naar de naamgever van de Dickens Room in de Harense Bibliotheek. Het is een bronzen legpenning, in de vorm van een boekje dat kan worden opengeslagen.
 

UIT DE KRANT

Lees ook