Wie volgt Van Ark juwelier op als Beste Bedrijf van Tynaarlo??

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

Beste Bedrijfkoorts barst los!



TYNAARLO –  Het staat er aan te komen: de strijd om de titel Beste Bedrijf van de Krant van Tynaarlo 2019! Inmiddels gaat het Beste Bedrijf haar derde jaar in. De positieve competitie is inmiddels een regelrechte hit. Ondernemers die zich weken achter elkaar in het zweet werken om hun allerbeste beentje voor te zetten. De klanten in de watten te leggen. Overtuigen dat zij misschien wel de beste zijn. De positieve competitie actie zorgt in ieder geval voor flink wat reuring in de dorpen. Want behalve dat het leeft bij de ondernemers en het winkelpersoneel, leeft het ook vooral bij het winkelend publiek. Dat kan namelijk z’n stem uitbrengen op zijn of haar favoriete zaak. Niet dat de meeste stemmen tellen hoor, nee zeg. Het gaat om veel meer dan alleen een hoop briefjes. Waarom springt die ene zaak er nou zo uit?, is een minstens zo belangrijke. Vorig jaar won Van Ark juwelier uit Eelde-Paterswolde de prestigieuze titel. Wie hem dit jaar in de wacht sleept, zullen we met een week of vier weten. Een spannende tijd dus!


De jury had het flink lastig vorig jaar. Kies maar eens de beste uit een serie bedrijven die in de verste verte niet met elkaar te vergelijken zijn. En tóch moest er uit het rijtje finalisten - Takens Mode, Kapsalon Bert en Van Ark juwelier- een winnaar komen. Bij Takens stond de koffie met koek klaar toen de jury de zaak binnentrad. Vooral de ruimte, de rust en de netheid van de fraaie winkel aan de Westerstraat sprak de jury aan. Ook het feit dat Takens overjarige kleding schenkt aan het goeie doel op extra punten rekenen. Bovendien moet er wel een heel sterke gedachte achter zitten, gezien de zaak al 90 jaar een begrip is in Vries en steeds met de veranderde tijd mee blijft gaan, oordeelde de jury over de ondernemer Peter Takens.


Van jurken en broeken naar glimmende diamanten. Eigenaar Glenn Poelman had zich goed voorbereid, heeft zelf een waslijst aan punten, die hij benoemen wil.  Poelman vertelt iets over exclusieve persoonlijke ontwerpen die hij maakt voor zijn klanten en over de garantie die verder reikt dan op de aankoopbon staat. Een bonnetje bewaren is helemaal niet nodig om iets geregeld te krijgen bij Van Ark die service het allerbelangrijkst vindt. Geen probleem dat een mevrouw omdat ze niet in goede gezondheid verkeert niet naar zijn zaak kan komen. Zoekt Poelman haar gewoon even thuis op. U raadt het: de jury was onder de indruk.


Na de juwelen van Van Ark was het tijd voor het laatste bezoekje: Kapsalon Bert in Zuidlaren. Onder het genot van een lekker bakkie vertelt eigenaar Albert wat zijn zaak zo speciaal maakt. Geen vent maakt de tent bij Kapsalon Bert, maar het team maakt dat de zaak zo populair is dat mensen overal vandaan komen voor een knip- of verfbeurt. Komt ook omdat het altijd zo gezellig is, weet Albert die ook veel voetballers en zakenlui tot zijn clientèle mag rekenen. Vakwerk in combinatie met goede gesprekken is de kracht van de zaak aan de Stationsweg.


Drie bijzondere finalisten. De bijzondere historie van Takens, de bijzondere verhalen van Bert en de bijzondere service van Glenn. Ze zijn allemaal gewogen. Na uitgebreid beraad, de nodige zuchten en pauzes koos de jury de winnaar: Van Ark wint goud!


Hoe gaat het ook alweer in z’n werk?


De deelnemende zaken zijn te herkennen aan de raamposter van het ‘Beste Bedrijf’. In de winkels liggen briefjes waarop de klanten hun bevindingen kunnen optekenen. Stemmen op je favoriete bedrijf (een toelichting wordt bijzonder gewaardeerd) is beslist de moeite waard, want onder de inzenders worden ook dit jaar weer prachtige prijzen verloot. In de Krant van Tynaarlo van 13 februari volgt een overzicht van alle deelnemende bedrijven. Houd ook de facebookpagina en de website van de Krant even in de gaten: daar zijn regelmatig updates, tussenstanden en filmpjes te vinden. De eer, een herkenningsbord én gratis advertentieruimte in de Krant van Tynaarlo is de hoofdprijs voor het winnende bedrijf.


Online je stem uitbrengen kan ook! Dat kan via bestebedrijf@media-totaal.nl. Ook dan moeten cijfers (verplicht!) gegeven worden. Extra argumenten waarom je op dit bedrijf of deze onderneming stemt, zijn een welkome aanvulling. Na het tellen van de stemmen, het wegen van de cijfers en bevindingen van het publiek worden drie finalisten gekozen. Pas dan komt de jury in actie. Samen met de redactie van de Krant van Tynaarlo maken ze een rondje langs de finalisten. Zaken waarop zoal gelet wordt: assortiment, hospitality (gastvrijheid), klantvriendelijkheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en presentatie. De lat ligt hoog dus! Na het rondje langs de zaken trekt de jury zich terug om met een finaleoordeel te komen.  En de winnaar? Die staat binnenkort op de voorpagina van de Krant van Tynaarlo!


De Krant van Tynaarlo zal de komende periode veel aandacht besteden aan de wedstrijd. Bedrijven die meer willen weten over het ‘Beste Bedrijf van Tynaarlo’, kunnen contact opnemen met Frank Eikema 06-11352961 of Berend Thijs 06-50211050.


Wall of Fame


2018      Van Ark juwelier, Eelde-Paterswolde


2017      Café Onder de Linden, Vries

UIT DE KRANT

Lees ook