Zwembad De Leemdobben klaar voor nieuw buiten zwemseizoen

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

“We hopen op een goede zomerperiode”


VRIES – Zo’n twee weken geleden heeft zwembad De Leemdobben haar deuren geopend voor het nieuwe buiten zwemseizoen. Zwembad De Leemdobben valt onder Stichting Zwembaden Tynaarlo, waartoe ook de zwembaden Aqualaren (Zuidlaren) en Lemferdinge (Paterswolde) behoren. Laatstgenoemde bestaat dit jaar zelfs al 50 jaar. “We kijken heel erg uit naar het nieuwe buiten zwemseizoen”, vertelt manager Roelof Rutgers. “We zijn nu al zo’n twee weken open, maar we hebben nog geen geweldig weer gehad. Bij de opening kon je hier bijna schaatsen. Uiteraard hopen we dat de komende weken het weer wat aangenamer wordt, waardoor vele mensen de weg naar ons zwembad weten te vinden.”

“Ondanks de koude temperatuur op 29 april, werd er wel gelijk gezwommen”, vertelt Trea Rutgers, medewerkster van zwembad De Leemdobben. “Maar wij als personeel hadden het hartstikke koud!” Maar dat is zo gek ook niet. De temperatuur lag die dag op zo’n tien graden. “De watertemperatuur is echter niet zo koud”, legt Maria Koenders, ook medewerkster van het zwembad, uit. “Het zwembadwater wordt warm gehouden met warmtepompen, waardoor dat al op juiste temperatuur is. Alleen als de zwemmers boven water komen, dan is het even koud.”

Ook afgelopen weken was de temperatuur nog niet ideaal om te zwemmen, maar ondanks dat komen er toch dagelijks bezoekers om te zwemmen. “We hebben een vaste groep zwemmers die vaak wel hun baantjes komen zwemmen”, vertelt Cora Witjes (medewerkster). “Zodra ze dan klaar zijn met zwemmen, gaan ze wel gauw naar binnen. Buiten is het, boven water, echt te koud. Mede daardoor hebben we afgelopen week de zwemlessen ook afgezegd.” Hoewel het koude weer nog niet voorbij lijkt, kijkt zwembad De Leemdobben ontzettend uit naar het nieuwe seizoen. “Vorig jaar hebben we behoorlijk geïnvesteerd in de duurzaamheid op ons complex”, vertelt Roelof. “Zo hebben we inmiddels zonnepanelen, warmtepompen en zonnecollectoren. Hier moeten we nu de vruchten van plukken.” Daarnaast doet het zwembad dit jaar ook het wegwerpplastic in de ban. Er zijn geen plasticrietjes, snackbakjes, roerstaafjes en bekers meer te krijgen. Al deze producten zijn vervangen door ‘eco friendly’ producten.

Het zwembad, dat beschikt over een kleuterblad, recreatiebad en wedstrijdbad, heeft ook genoeg spelgelegenheden om er een groot zwemplezier van te maken. “Er is van alles te doen”, vertelt Annette Range (medewerkster). “Er is een volleybalveld, voetbalveld, trampoline, een duikplank en er zijn diverse glijbanen. Verder worden er op dinsdag en donderdag zwemlessen verzorgd en is er een kiosk om een drankje en hapje te nuttigen. Ook krijgen we nog een glijbaan in het peuterbad. Dit is een cadeau van Vrienden van De Leemdobben en hier zijn we uiteraard ontzettend blij mee.” Door het goede weer van vorig jaar heeft zwembad De Leemdobben dit jaar meer zwemabonnementen verkocht. “Daar moeten we het eigenlijk ook wel van hebben”, vertelt Roelof. “De abonnementen zijn overigens het hele jaar door te koop, maar ook losse kaartjes zijn altijd verkrijgbaar.”

Zwembad De Leemdobben heeft een vaste kern medewerkers, die het hele buiten zwemseizoen voor de bezoekers klaar staan. “We werken echt in een leuk en gezellig team”, vertelt Robin Hofman. “Daarnaast is ook het contact met de bezoekers erg prettig.” De andere medewerkers sluiten zich daarbij aan: “Het is heel fijn om buiten bezig te zijn met veel mensen om je heen. Er komen hier altijd vrolijke mensen die een dagje uit zijn. Het is gewoon ontzettend leuk om die mensen te begeleiden en helpen waar nodig. We hopen op een goede zomer. Dan zijn we ervan overtuigd dat we een geweldig seizoen zullen hebben.”

Openingstijden
Zwembaden De Leemdobben in Vries en Lemferdinge in Paterswolde zijn doordeweeks geopend vanaf 07.00 uur. Op dinsdagen en donderdagen sluiten de zwembaden om 17.00 uur, op maandag, woensdag en vrijdag om 19.00 uur. In het weekend zijn De Leemdobben en Lemferdinge geopend van 11.00 tot 16.30 uur. De openingstijden voor Aqualaren zijn te vinden op de website www.zwembadentynaarlo.nl. Hier is tevens meer informatie te vinden over de drie zwembaden.  

UIT DE KRANT

Lees ook