Zomergasten - Camping De Vledders

||
|| Foto: ||
algemeen de krant van tynaarlo

Camping: De Vledders
Waar: Schipborg

SCHIPBORG – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar boven de twintig graden én voor veel mensen de vakantie (bijna) begint, gaat De Krant van Tynaarlo op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt de gemeente Tynaarlo nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen? De eerste serie Zomergasten start op Camping de Vledders in Schipborg. Een unieke vakantieplek, midden in de Drentse Aa.

Campinggasten Fien en Ronald Manders zijn dit jaar voor het eerst te gast op Camping de Vledders in Schipborg. Het echtpaar uit Assen heeft sinds half mei een seizoenplaats op de camping. “Het is een goede, rustige camping”, vertelt Fien. “Normaal gaan we altijd naar Frankrijk, maar omdat mijn man sinds kort wat problemen heeft met zijn hart, zijn we hier in Noord-Drenthe neergestreken. We dachten: ‘laten we nu maar niet zover weg gaan’. Als er wat gebeurt in een vreemd land, geeft me niet zo’n prettig gevoel.” De Assenaren zouden toen eerst naar Zeeland gaan, maar ook dat kon door Ronald zijn hartproblemen niet doorgaan. “We zouden hier alle eilanden gaan bezoeken, maar het is helaas iets anders gelopen. Echter hebben we het hier nu ook naar onze zin. Het is schitterend weer en we kunnen heerlijk tot rust komen. Daarnaast is het dorp dichtbij, zodat we daar onze boodschappen kunnen doen.” Het echtpaar heeft ook dagelijks gezelschap van, zoals ze zelf zeggen, hun waakhond Sara. “Het is heerlijk vertoeven hier. Tussendoor gaan we zo nu en dan even terug naar Assen. Het is toch zo dichtbij”, besluit Fien.

Verderop op de camping staan Marcel Rensen en Maria Bulkmans de afwas te doen. Het echtpaar, dat afkomstig is uit Breda, is voor het eerst aanwezig in Schipborg. “Tja, waarom we juist hier zijn gekomen?”, lacht Marcel. “Ik vind de Drentse Aa het mooiste gebied van Nederland en daarnaast vind ik Drenthe een hele bijzondere provincie. Er wonen alleen maar eerlijke mensen en dat vind ik zo mooi.” De inwoners van Noord-Brabant zijn inmiddels al drie dagen op de Vledders, maar zouden ook maar maximaal drie dagen. “Maar we hebben het hier zo naar onze zin”, gaat Marcel verder. “Overdag verkennen we de omgeving en zo nu en dan gaan we langs bij kennissen die hier in de buurt wonen. Op dit moment zijn we druk bezig met de afwas, want ja, dat moet ook gebeuren hè.”

Helemaal achteraan op de camping staat een jongerengroep van maar liefst dertien personen. Allen zijn tussen de 17-20 jaar oud. Onder hen zijn onder andere Nola van Velden, Jort Stienstra en Kees Sillevis-Smitt. De campinggasten zijn druk bezig om een tent op te zetten, maar dat wil nog niet echt vlotten. Maar wat moeten de jongeren juist hier in Schipborg? “We wonen hier allemaal redelijk dichtbij in de buurt”, vertelt Nola. “Ik woon zelf in Bunne en de rest woon een beetje rondom Assen en Groningen. Jort vertelt: “Het is een soort jaartraditie. We zijn hier nu al voor het derde jaar op rij met vrienden van de middelbare school. Het is eigenlijk een reünie van onze vriendengroep”. De jongeren genieten daarnaast van de rust op de camping en kunnen op deze manier hun eigen gang gaan. “Het is heerlijk zo met het bos erbij”, zegt Kees. “Het is een mooie omgeving en we kunnen gewoon doen wat we zelf willen. We blijven in totaal drie nachten en dan keren we weer huiswaarts. Maar laten we eerst de tent maar eens op gaan zetten.”


||
||

UIT DE KRANT