A.Hak bespaart Tynaarloër boer Arjen Schuiling aangifte

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

TYNAARLO/GRONINGEN – Onlangs werd in deze krant Tynaarloër boer Arjen Schuiling uitgelicht. Als woordvoerder van de Agractie en het Farmers Defence Force is de akkerbouwer uitgegroeid tot een van de bekendste boerenactivisten die ons land kent. Schuiling maakte duidelijk dat hij het agressieve karakter van het protest op 1 oktober afkeurt en dat hij daarom het Farmers Defence Force heeft verruilt voor LTO Noord, dat er iets politiek correcter in staat.  


Met dat in het achterhoofd werden dan ook veel wenkbrauwen gefronst toen er op social media een filmpje verscheen waarin te zien is dat Schuiling de bijrijder is op een trekker die een aantal hekken op de Vismarkt omver bonjourt. Op een haar na misten de hekken een aantal nietsvermoedende fietsers. In andere media verklaarde Schuiling al dat hij fout zat met deze actie en dat hij de bestuurder tevergeefs tot rust had gemaand.


Eigenaar van het vernielde materieel op de Vismarkt is A. Hak. Zij hebben besloten om geen aangifte te doen tegen Schuiling. Communicatiemedewerker Eveline Snijders legt het uit: ‘’Wij willen als A. Hak absoluut niet tussen de boeren en de politiek staan. Bovendien ligt meneer Schuiling al onder een vergrootglas en krijgt hij met alle aandacht al voldoende duwen. Hij heeft zelf aangegeven het netjes met ons op te willen lossen, dus dan is voor ons daarmee de kous af.’’


De acties van de boeren tijdens het boerenprotest staan inmiddels bij velen op het netvlies. Zo werd vorige week in Groningen de monumentale deur van het provinciehuis ingereden met een trekker en het grasveld bij de Martinikerk werd omgeploegd. Daarnaast zorgen de boeren ook deze week weer voor ellenlange files met demonstraties bij het kantoor van het RIVM en op het Malieveld in Den Haag. Even dreigden de boeren, met name door hun acties in Groningen, de sympathie onder de burgers kwijt te raken. Volgens Schuiling is dat echter niet aan de orde: ‘’Het RTL-nieuws heeft een onderzoek gedaan en daarin kwam naar voren dat meer dan 80% nog steeds achter ons staat. Bovendien ziet iedereen wel in dat het boerenprotest nodig is om de politiek te bewegen en de stikstofmaatregelen van tafel te krijgen.’’ De boer uit Tynaarlo heeft zich voorgenomen de komende tijd even een mediapauze te nemen, maar hij wil zich wel in blijven zetten voor een beter landbouwbeleid.

UIT DE KRANT

Lees ook